24 серпня 2022 р. 15:07

В Одесі погасили поштовий блок, присвячений шести місяцям війни

В Одесі погасили поштовий блок, присвячений шести місяцям війни

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко та директор Одеської дирекції "Укрпошти" Сергій Дрозд погасили в Одесі поштовий блок «Вільні. Незламні. Непереможні», з українським воїном та шістьма ілюстраціями, які показують останні шість місяців повномасштабного вторгнення окупантів. 

Як повідомили в пресслужбі Одеської обласної державної військової адміністрації, автором поштового блоку є молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін.

Блок виконаний у графічному стилі. Його центральний об’єкт – поштова марка з образом українського захисника, який уособлює мужність і незламність українського воїнства в боротьбі за незалежність своєї країни. Поштова марка оформлена в кольорах національного прапору України. Полігональний стиль, у якому виконані ілюстрації, додає поштовому блоку сучасного вигляду і використовується на поштовій продукції Укрпошти вперше. Ілюстрації блоку виконані у вигляді чорно-білої хроніки з окремими кольоровими акцентами.

Кожна з ілюстрацій - це окремі трагічні історії українців, які відбулися в різний період воєнного часу в різних регіонах України. Вони об’єднані між собою одним словом - "Війна": жінка, що стоїть у багатоповерхівці на уламках зруйнованої квартири; мама з дитям, що переховується від ракетних ударів у метро; дівчинка перед грудою згорілих цивільних авто; драматичний театр в Маріуполі з сигнальним написом "Дети", який став останнім прихистком для багатьох українців; Святогірська лавра, яка неодноразово піддавалася атаці окупантів; дитячий возик, кинуті валізи і іграшки – картина, яку можна було зустріти на вокзалі кожного українського міста.

Тираж поштового блоку – 1 мільйон примірників. Номінальна вартість блоку – 60 гривень. До блоку також випущено конверти «Перший день» і немарковані художні конверти.

На початку серпня Одеська та Миколаївська дирекції "Укрпошти" погасили в Одесі лімітовану марку "Святий Миколай захищає Миколаїв". 

Ідея народилася під час роботи над антивоєнними картинами, присвяченими захисту Миколаєва та звільненню острова Зміїний від російських військ. Картини стали основою для створення марок та тематичних конвертів у волонтерському проєкті допомоги фронтовим територіям. 

У березні Укрпошта оголосила переможця народного голосування за ескіз для поштової марки «Русский военный корабль, иди на***!». Ним став український художник Boris Groh, за якого проголосувало понад 1700 людей з 8 тисяч усіх голосів. 

Нагадаємо, в Одесі у Всесвітньому клубі одеситів відкрили виставку карикатур "Русский военный корабль, иди на***".

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися