21 лютого 2022 р. 08:58

Почалася підготовка до будівництва льодової арени в одеській Лузанівці

Почалася підготовка до будівництва льодової арени в одеській Лузанівці

Департамент архітектури Одеської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на проєктування та будівництво спортивного комплексу в межах провулку Академіка Векслера, Миколаївської дороги та вулиці Лузанівської.

Про це стало відомо з порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Зокрема передбачається, що висота спортивного комплексу на 450 посадочних місць складе понад 13.8 метрів. Згідно з «Генеральним планом м. Одеси», земельна ділянка розташована на ландшафтно – рекреаційній території (озелененні території загального користування, етап реалізації 15 – 20 років), в проектній водоохоронній зоні Чорного моря і лиманів. Рекреаційна зона призначена для організації повсякденного відпочинку населення.  

Зазначимо, для початку проєктування будь-якої будівлі необхідно отримати вихідні дані відповідно до ст. 29 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності". Одними з них є містобудівні умови та обмеження. Цей документ містить комплекс планувальних та державних архітектурних вимог до проєктування і будівництва. В ньому йдеться про вимоги щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, а також інші вимоги до об’єктів будівництва, встановлені законодавством та містобудівною документацією (зокрема, Генеральним планом та детальними планами території). Для проєктування окрім МУО необхідно отримати технічні умови та завдання на проектування. Самі ж містобудівні умови та обмеження є одними з вихідних даних для проєктування але ще не є дозволом на будівництво.

Нагадаємо, Виконавчий комітет Одеської міської ради у січні призначив управління капітального будівництва замовником проєктування та будівництва спортивного комплексу в межах провулку Академіка Векслера, Миколаївської дороги та вулиці Лузанівської. 

Цей проєкт згадували під час апаратної наради 17 січня. Тоді міський голова Геннадій Труханов доручив до лютого визначитися із переліком об'єктів, на які витратять 200 мільйонів гривень, виділені з державного бюджету на розвиток інфраструктури. 

Тоді ж Геннадій Труханов повідомив, що звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням передати в муніципальну власність стадіон СКА в Одесі. 

Поділитися