21 лютого 2022 р. 14:42

В Одесі нарахували 164 будинки, що потрібно негайно ремонтувати

В Одесі нарахували 164 будинки, що потрібно негайно ремонтувати

Департамент міського господарства нарахував в Одесі 164 будинки, які потребують негайних ремонтних робіт. 

Відповідний перелік цих будинків оприлюднив депутат Одеської міської ради Олексій Асауленко, який є членом комісії міської ради з житлово-комунального господарства. 

Згідно з переліком найбільша кількість таких будинків під управлінням комунального підприємства "ЖКС «Хмельницький»" - 64 та "ЖКС «Порто-Франківський»" - 51.

У "ЖКС «Черемушки»" - 19 будинків вимагають термінового ремонту, "ЖКС «Фонтанський»" - 18, "ЖКС «Пересипський»" - дев'ять та «Суворівський» - три.

Нагадаємо, архітектори разом із активістами проаналізували новий Історико-архітектурний опорний план м. Одеси (ІАОП). За словами експертів, у документі були виявлені сотні помилок, зникнення пам'яток архітектури та суттєве зменшення історичних ареалів.

У листопаді 2021 року Олексій Асауленко оприлюднив перелік небезпечних будинків, наданий департаментом міського господарства. В переліку адреси 71 будинку. 53 на території Порто-Франківського житлово-комунального сервісу та 18 на території Фонтанського ЖКС. 

У червні 2020 року депутатка Одеської міської ради Лілія Леонідова на своїй сторінці у Facebook вже оприлюднювала  результати інвентаризації старих та аварійних будинків в Одесі.

Поділитися