16 серпня 2022 р. 09:21

В Одесі цього тижня відкриються чотири дитячих садочки

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Два дитячі садочки відкриються в Одесі з 17 серпня, а ще два до кінця тижня, проте прийматимуть не усіх.

Про це повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

За її словами, пріоритет надаватиметься дітям, чиї батьки можуть довести, що працюють офіційно. Хоча якщо місця будуть, то й інших дітей прийматимуть.

Втім, за словами посадовиці, попит не дитячі садочки в місті наразі вищий ніж на школи. 

"Заклади освіти будуть відвідувати понад 3 тисячі дітей - це мізер для нас. Наразі школи, де є укриття можуть прийняти до 10 тисяч дітей. А от садочки, за зрозумілих причин бажають, щоб відкрилися більше людей, бо діти маленькі їх залишити нема з ким. Тож чекаємо. Будуть місця зможемо надати можливість водити дітей до садків всім, кому це потрібно", - зазначила Олена Буйневич.  

Щодо шкіл, то минулого року вчителі Одеси навчали 134 тисячі школярів. Скільки учнів, так чи інакше, будуть навчати цього року, в департаменті поки не прогнозують, бо остаточно підрахують їх лише 5 вересня. Проте Олена Буйневич вважає, що їх не буде надто менше ніж минулого року через велику кількість дітей-переселенців та тих, хто навчатиметься дистанційно в одеських школах, перебуваючи на території тимчасово окупованої Херсонщини.

Хоча ходити до школи очно будуть лише понад 3 тисячі дітей. 

Раніше директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що постійні дистанційні класи працюватимуть в одеських школах незалежно від ситуації за наявності учнів. 

Раніше в Арцизькій міській громаді на півдні Одеської області місцева влада провела анкетування батьків учнів щодо того, у якому форматі розпочинати новий навчальний рік 1 вересня. 

Також Олена Буйневіч повідомила Суспільному, що в Одесі лише 33 школи зі 122 виявилися придатними для очного навчання. В інших немає необхідних сховищ. 

Поділитися