13 листопада 2022 р. 10:05

В Одесі будують центр для тимчасового прихистку переселенців

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

В Одесі облаштовують центр для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО), який зможе прийняти до 100 людей.

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради.

Муніципальний Центр компактного проживання ВПО буде розташований на вулиці Хімічній. Наразі ремонтні роботи виконані на 50%. За даними мерії, фасад і покрівля вже майже завершені. Залишилося провести внутрішнє оздоблення. 

Це двоповерхова будівля загальною площею 1460,5 кв. м. Роботи тут ведуться з 2021 року, спочатку планувалося зробити лікувальний заклад - за проєктом передбачено облаштування місць цілодобового перебування та лікування пацієнтів. Після початку повномасштабного вторгнення в Одеській мерії вирішили переорієнтувати будівництво на центр для ВПО.

Додамо, що ВПО та постраждалі особи від воєнних дій на півдні Одещини можуть звертатися до правозахисників Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» за безкоштовною юридичною підтримкою.

Як зазначили в пресслужбі організації, в рамках цього проєкту вимушених переселенців та потерпілих інформують про їхні законні права, засоби правового захисту і доступність юридичних послуг.

Кваліфіковані юристи надають всебічну безоплатну юридичну та консультаційну підтримку, через юридичні консультації та допомогу в оформленні документів.

Координаційний гуманітарний штаб Одеської області протягом жовтня та листопада планує перерахувати внутрішньо переміщених осіб в регіоні з метою відокремити тих, хто змінив місце проживання в межах області.

У жовтня на Одещині відбувся практичний тренінг для волонтерів єдиного гуманітарного волонтерського хабу, який працює на базі Татарбунарської міської ради за підтримки Громадського центру правосуддя.

Завдяки навчанню 23 волонтери гуманітарного хабу посилили свою особисту та командну мотивацію і навички ефективної та безпечної волонтерської діяльності.

Також вдалось скоординувати один з пріоритетних напрямків роботи - підтримку внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих груп в громаді напередодні зимового періоду.

Поділитися