10 жовтня 2022 р. 10:58

У небі над Одещиною збили три ракети та чотири дрони (оновлено)

Фото: Оперативне командування "Південь"

(Фото: Оперативне командування "Південь")

Сили протиповітряної оборони збили в небі над Одеською областю три російські ракети та п'ять безпілотних літальних апаратів - дронів-камікадзе.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко

"Наразі в Одеській області силами протиповітряної оборони збито три ракети та п’ять дронів-камікадзе. Небезпека з повітря все ще зберігається, триває бойова робота. Прошу усіх мешканців області знаходитись в укриттях до окремого розпорядження", - наголосив він.

Зазначимо, що зранку 10 жовтня Україна зазнала масованих ударів ракетами та дронами-камікадзе. Особливо страждає столиця, де зафіксовані декілька влучань ракет у об'єкти інфраструктури, але вибухи чують також у Львові, Тернополі тощо.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомляв про 47 ракет, що їх випустили росіяни.

А Білгород-Дністровська міська рада повідомила про пуски ракет з акваторії Чорного моря. За попередніми даними ворог випустив 14 ракет. 

Загалом головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що зранку росіяни випустили вже 75 ракет. 41 з них знешкоджена силами ППО.

 

15:45 За уточненими даними від Генерального штабу ЗСУ станом на 14:00 російська федерація використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА ( з них 10 типу "камікадзе").

14:10 Оперативне командування "Південь" повідомило, що атакуючи об’єкти соціальної та критичної інфраструктури, по півдню ворог спрямував близько 20 крилатих ракет типу "Калібр", Х-101, Х-55 та чотири безпілотних літальних апарати, в тому числі і камікадзе. 

Силами протиповітряної оборони знищено над Миколаївщиною 14 крилатих ракет, над Одещиною - три ракети і чотири дрони Shahed-136, Shahed-129. 

Щодо інформації, яку раніше розповсюдив голова Одеської ОВА Максим Марченко, то розбіжності у кількісті дронів військові пояснили тим, що голова ОВА оперував попередньою інформацією, а тепер її уточнили. 

Вчора, 9 жовтня, ворог також намагався атакувати Одесу дроном-камікадзе

8 жовтня, близько 15:00 години, у Білгород-Дністровському районі Одещини сили протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" ліквідували черговий російський безпілотник оперативно-тактичного рівня. 

Ввечері, з 20:00 до 21:30, 7 жовтня російські окупаційні війська атакували трьома дронами-камікадзе Shahed-136 Одещину та Миколаївщину. 

На Одещині за період з 24 лютого по 24 вересня 2022 року експертами зафіксовано 237 епізодів воєнних злочинів. 

Поділитися