28 травня 2022 р. 12:48

В Міноборони підтвердили передачу Україні ракет «Harpoon» з Європи

Ілюстративне фото: Дзеркало тижня

(Ілюстративне фото: Дзеркало тижня)

Україна отримує пускові установки наземного базування та відповідну кількість протикорабельних ракет «Harpoon».

Цю інформацію підтвердив міністр оборони України Олексій Рєзніков під час візиту до Одеси.

Новітню зброю нашим захисникам надають Данія, Великобританія, Нідерланди. Анонсовано, що до цього процесу з часом долучаться й інші держави.

"Ми отримаємо протикорабельні ракети «Harpoon», які зазвичай базуються на кораблях, але для нас зроблена особлива повага і ми отримаємо пускові установки наземного базування і до них відповідну кількість ракет. Крім Данії ракети нам надають дружні країни, такі як Нідерланди та Великобританія, до цього приєднаються й інші країни. Продовжиться постачання "пасочок пасхальних", які з задоволенням будуть налаштовані на ураження морської компоненти нашого ворога в Чорному морі", - прокоментував Рєзніков. 

Він додав, що це дозволить звільнити і встановити міжнародно визнаними законами свободу судноплавства. За крейсером «Москва» на дно Чорного моря підуть й інші кораблі агресора. 

Перебуваючи в Одесі міністр оборони також нагородив військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України вогнепальною та холодною зброєю.

Раніше міністр Резніков нагородив іменною вогнепальною зброєю моряка Дмитра Томілова, який знищив російський літак.

Нещодавно в Чорному морі були знайдені рятувальний круг і світловий буй з крейсера-потопельника «Москва», які передали прикордонникам загону морської охорони. 

Флагман Чорноморського флоту російської федерації крейсер "Москва" отримав тяжкі ушкодження та затонув 13 квітня. А вже в травні в Оперативного командування "Південь" з'явився аудіозапис останніх переговорів на крейсері.

 Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися