06 травня 2022 р. 13:00

В Миколаєві запрацювала станція очищення води, придбана за допомоги одеських волонтерів

ФОТО: Аркадій Дабагян

(ФОТО: Аркадій Дабагян)

Перша з двох запланованих станцій доочищення води з артезіанської свердловини запрацювала 5 травня на території однієї з лікарень Миколаєва. 

Про це повідомив місцевий волонтер Аркадій Дабагян

За його словами, цей проект організував Червоний хрест спільно з одеськими та миколаївськими волонтерами та інвесторами.

Він значно складніше, ніж просто фільтраційна установка. Це система видобутку, транспортування, глибокого очищення, зберігання та видачі води, яка розрахована на продуктивність 50 тисяч літрів на добу.

Як зазначив депутат Одеської міської ради Петро Обухов, загалом весь Миколаїв зможуть забезпечити питною водою 25 таких систем.

А координаторка гуманітарного волонтерського центру на Рішельєвській Наталія Богаченко, розповіла виданню "Думська", що необхідну для придбання цієї системи суму – 640 тисяч гривень одесити зібрали за півтора дні.

Нагадаємо, підрозділи протиповітряної оборони, що захищають небо над Одеською областю вранці 6 травня збили ракету у Білгород-Дністровському районі.

 2 травня ворог втретє вдарив по мосту через Дністровський лиман.

До того 27 квітня експлуатація мосту чрез Дністровський лиман припинена через повторний ракетний удар, нанесений російськими військовими.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися