05 січня 2022 р. 16:01

В Карпатах відшукали чотирьох одеситів, що заблукали в непогоду

В Карпатах відшукали чотирьох одеситів, що заблукали в непогоду

Рятувальники знайшли четвірку одеських туристів, які заблукали вчора ввечері в районі гори Петрос Рахівського району.

Про це повідомило ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

Туристи з Одеси - троє чоловіків і жінка, вирушили в гори, незважаючи на попередження про погані погодні умови. Їм вдалося піднятися на Петрос, але під час спуску через погану видимість і сильні опади втратили орієнтир та заблукали.

Для пошуків залучалися фахівці гірських пошуково-рятувальних відділень с. Лазещина, м. Рахів і с. Кваси. Через непогоду туристи не могли розкласти вогнище й існувала небезпека, що вони просто замерзнуть у горах.

Однак у мандрівників вийшло скинути рятувальникам свої координати, тож близько опівночі їх відшукали в районі полонини Скапеска. Туристів транспортували до пошуково-рятувального відділення Лазещини, звідки вони самостійно дісталися готелю.

Нагадаємо, Одеса на четвертому місці серед міст країни, куди українці планують полетіти на зимові свята. 

У рейтингу популярності внутрішніх авіаперельотів перше місце посів Київ, на другому – Львів, на третьому місці – Запоріжжя, а далі за ними за частотою запитів опинилися бронювання авіаквитків до Одеси (4) та Дніпро (5).

В Одесі на залізничному вокзалі розпочав роботу туристично-інформаційний центр

Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради звернувся до виконавчого комітету з проєктом рішення, шо передбачає скасувати пішохідну зону в центрі міста через погані погодні умови. 

Поділитися