20 березня 2022 р. 17:56

В Ізмаїльській РДА роз’яснили порядок бронювання військовозобов’язаних працівників

В Ізмаїльській РДА роз’яснили порядок бронювання військовозобов’язаних працівників

Голова Ізмаїльської райдержадміністрації Одеської області Родіон Абашев відреагував на питання від місцевих жителів щодо бронювання військовозобов’язаних в умовах воєнного стану в Україні (відстрочки від мобілізації - ред.).

Як повідомляє кореспондентка ІзбірКома, для цього він запросив на брифінг заступника начальника відділення військового обліку Ізмаїльського районного територіального центра комплектації і соціальної підтримки Володимира Гончаренка.

Мова йшла про умови бронювання фахівців, які працюють на підприємствах району, у тому числі фермерських та аграрних, під час мобілізації. За словами майора Гончаренка, алгоритм цієї процедури прописаний у постанові Кабінету Міністрів № 194 від 3 березня 2022 року.

«На сьогоднішній день керівники підприємств бронюють свій особовий склад. Подають списки до Міністерства економіки України, яке, у свою чергу, передає їх до Міністерства оборони. Міноборони спільно з Генштабом ЗСУ протягом одного дня погоджує ці пропозиції та передає їх до територіальних центрів комплектації. Терцентри починають бронювання військовозобов’язаних, тобто не здійснюють їх призов по мобілізації»,– пояснив Володимир Гончаренко.

Володимир Гончаренко

Термін дії відтермінування не може перевищувати 6 місяців, зазначається у постанові. Для підтвердження надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час військовозобов'язаному надається витяг з наказу Мінекономіки.

Родіон Абашев додав, що бронювання розповсюджується тільки на тих військовозобов’язаних, які задіяні у сферах забезпечення продовольчої безпеки Ізмаїльського району, тобто беруть участь у посівній кампанії та життєзабезпеченні. Всі інші категорії громадян підлягають мобілізації.  

Також голова Ізмаїльської РДА прокоментував чутки щодо вручення повісток на блокпостах чоловікам призовного віку: «На мій погляд, зараз той час, коли кожен законослухняний громадянин України, патріот своєї країни сам приходить до воєнкомату, а не за примусом. Є особи, яких правоохоронці дійсно відловлюють. Але це аж ніяк не пов’язано із мобілізацією в Ізмаїльському районі».

Нагадаємо, в Ізмаїлі на базі вишу створили хаб для допомоги переселенцям.

Ізмаїл направить майже 2 мільйони на підтримку тероборони. Депутати Ізмаїльської міськради за підсумками 23-ї сесії Ізмаїльської міськради ухвалили коректировки міської Програми сприяння розвитку військової частини Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Міська рада Ізмаїла направила до посольства Румунії листа з проханням закупити і передати місту конкретні медикаменти у вигляді гуманітарної допомоги.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися