08 червня 2022 р. 13:54

В Ізмаїлі збільшили вартість проїзду у міських маршрутках вполовину

В Ізмаїлі збільшили вартість проїзду у міських маршрутках вполовину

З п’ятниці, 10 червня, в Ізмаїлі здорожчає вартість проїзду у міських маршрутках з 10 до 15 гривень. При цьому для школярів тариф поки що залишатиметься незмінним – 5 гривень за поїздку.

Про сьогоднішнє рішення виконкому під час брифінгу повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає кореспондентка ІзбірКома.

Міський голова відзначив, що з ініціативою щодо підвищення тарифу у міськраду звернулися міські перевізники. Їхня пропозиція щодо вартості однієї поїздки становила 20 гривень. В якості аргументів наведені наступні: здорожчання палива майже удвічі - до 57-60 гривень за літр та ріст на 30% цін на запчастини. Востаннє вартість проїзду у міському транспорті загального користування змінювалася у грудні 2021 року. Тоді у тариф була закладена вартість палива на рівні 28-30 гривень за літр. 

"Вартість проїзду у десять гривень не покриває витрати перевізників та ставить під загрозу перевезення пасажирів у комфортному для містян режимі. Шукаючи варіанти вирішення питання, вивчаючи досвід інших громад, ми вирішили не збільшувати інтервал руху маршруток", - сказав мер, додавши, що у міста достатньо суворі вимоги до перевізників, відповідність до яких регулярно моніторить управління економіки.

Це і вік транспортного засобу до п’яти років, і справні поручні та місця для сидіння, і чисті салони. У разі виявлення невідповідності маршруток наведеним вимогам, Андрій Абрамченко запропонував жителям міста повідомляти про ці факти у міське управління економіки або у приватні повідомлення на його сторінку у Facebook.

Під час перемовин між перевізниками та міською владою сторони дійшли згоди щодо тарифу на одну поїзду у 15 гривень, та зберегти вартість квитка для школярів. 

Варто зазначити, що підвищення вартості перевезень, за словами мера, не стосується пільгових категорій – пенсіонерів, військовослужбовців, осіб з інвалідністю – оскільки с 3 травня поточного року у місті відновлені регулярні спеціальні перевезення для цих категорій громадян на ключових міських маршрутах: №№1, 11, 14,16,17 та 18.

Наразі в Ізмаїлі курсують маршрутки за 16 напрямками. Щодня на ці маршрути виходять близько 85 одиниць транспортних засобів.

Нагадаємо, проїзд у маршрутних автобусах Одеси може подорожчати найближчим часом через збільшення вартості паливно-мастильних матеріалів. 

Компанії, які займаються пасажирськими перевезеннями Одеси, зменшили кількість автобусів через подорожчання та дефіцит пального.

Вартість проїзду у громадському транспорті міста Арциз Одеської області з 16 травня підвищилася до 10 гривень.

У жовтні 2021 року Виконавчий комітет Одеської міської ради погодив підвищення вартості проїзду в трамваях, тролейбусах, електробусах та фунікулерах міста, а проїзд маршрутними автобусами Одеси подорожчав з 15 вересня того ж року.

Поділитися