25 квітня 2022 р. 20:51

В Ізмаїлі затвердили програму з модернізації міських закладів освіти

В Ізмаїлі затвердили програму з модернізації міських закладів освіти

Виконком Ізмаїльської міської ради Одеської області рішенням від 20 квітня затвердив міську програму «Освіта Ізмаїла на 2022-2024 роки».

На реалізацію її заходів з міського бюджету у поточному році планують виділити 14 млн 55 тис. грн, передає кореспондентка ІзбірКома.

Як зазначається в документі, програма розроблена на підставі рішення Одеської обласної ради «Про затвердження обласної програми розвитку освіти Одещини на 2022-2024 роки», з урахування березневої постанови Кабінету Міністрів № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану».

Програма спрямована на роботу за кількома напрямками:

  • сталий розвиток комунальних закладів освітнього процесу;
  • модернізація змісту, методів і форм навчання та виховання, враховуючи здійснювання освітнього процесу в ізмаїльських школах за допомогою дистанційних технологій;
  • забезпечення стабільного функціонування закладів освіти та розвитку їх матеріально-технічної та навчальної бази, у тому числі в умовах запровадження воєнного стану в Україні;
  • підвищення фахового рівня педагогічних кадрів, вдосконалення системи контролю й оцінювання.

У додатку до програми прописані напрями діяльності, за якими будуть розподілятися кошти у 2022 році. 6 мільйонів зарезервовано під капітальний ремонт міських закладів середньої освіти. На виконання аналогічних робот у дитячих садочках передбачено 490,4 тис. грн. На поточний ремонт шкіл та видатки з протипожежної безпеки виділяється з міського бюджету 5 млн 732 тис. грн.

Для приведення шкіл у відповідність до концепції «Нової української школи» знадобиться: на оновлення шкільних меблів - 330 тис. грн; на закупівлю комп’ютерного обладнання – 301,1 тис. грн, на придбання дидактичних матеріалів – 170 тис. грн.

Окрема увага приділяється освіті дітей з особливими потребами. За даними міської влади, в Ізмаїлі діє десять закладів середньої освіти та чотири заклади дошкільної освіти, в яких здійснюється інклюзивна та інтегрована форми навчання. Це становить 38% від загальної кількості закладів освіти. За інклюзивною формою навчається 91 дитина, а до штатного розпису закладів освіти введено майже 30 ставок асистента вчителя та 11 ставок асистента вихователя.

Згідно з базовим переліком на забезпечення закладів корекційно-реабілітаційним обладнанням для освіти дітей з особливими освітніми потребами направлять 192,3 тис. грн.

Ще один напрям програми – позашкільна освіта. Зокрема, на покращення матеріально-технічної бази, проведення капітального ремонту будівель позакласної освіти місто виділяє 720,1 тис. грн.

А на удосконалення системи підвищення кваліфікації педагогічних працівників планують витратити цього року 120 тис. грн.

Нагадаємо, фінансування Ізмаїльської тероборони збільшили на пів мільйона.

Правоохоронці виявили білоруське судно «Надежда» та суховантажну баржу, які знаходились в акваторії Ізмаїльського порту на Одещині.

Очільник Одеської ОВА Максим Марченко повідомляв, що планується націоналізація російських кораблів, що знаходяться в Ізмаїлі.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися