13 жовтня 2022 р. 20:33

В Ізмаїлі запускають електронне голосування задля декомунізації

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради запустив онлайн-голосування для обрання нових назв вулицям та провулкам. 

Про це повідомив Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко

За його словами, робоча група провела низку засідань, на яких обговорили критерії заміни назв об’єктів топоніміки, розглянуто пропозиції мешканців міста. 

Міський голова зазначив, що виконавчий комітет отримано звернення громадських організацій, підприємств, установ, навчальних закладів, національно- культурних товариств міста та навіть небайдужих громадян з пропозиціями щодо перейменування понад 120 вулиць та провулків міста. 

"Спеціалісти розробили систему для голосування, яка дозволяє провести обговорення в електронному форматі з урахуванням вимог воєнного стану. На офіційному сайті Ізмаїльської міської ради наразі закріплене посилання для переходу в систему для голосування з питання перейменування об’єктів топоніміки міста Ізмаїл. На базі гугл-форми створено опитувальник із можливістю обрати один варіант з вже наявних або запропонувати свій. Голосування вважається завершеним після натискання кнопки «відправити». Для запобігання викривлення результатів, проголосувати можна лише один раз з одного облікового запису Google. Підрахунок голосів відбувається автоматично", - наголосив він.

Вже за два тижні в мерії підведуть підсумки, які будуть офіційно опубліковані і будуть надані Ізмаїльській міській раді для прийняття відповідних рішень. 

Раніше зазначали, що новий торговий центр Suvorovsky, площею 2,5 тисячі "квадратів" в історичному центрі Ізмаїла Одеської області, відкриття якого анонсувала до кінця цього року компанія UTG, змінить свою назву.

Українське Дунайське пароплавство разом із фахівцями Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України опрацьовують нові назви для суден УДП для того, щоб запобігти дублюванню. 

Фонтанська сільська рада перейменувала 16 вулиць, три з яких називалися ім'ям першої жінки-космонавта, а зараз депутатки державної думи російської федерації Валентини Терешкової. 

Поділитися