31 березня 2022 р. 17:49

В Ізмаїлі відновлять спортивні тренування

В Ізмаїлі відновлять спортивні тренування

З 1 квітня спортсмени міста Ізмаїл Одеської області поновлять тренування у місцевих закладах фізичної культури.

Таку заяву зробив під час брифінгу мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Підставою для цього стала відповідна рекомендація Управління фізкультури та спорту Одеської обласної військової адміністрації (ОВА).

Таким чином, з квітня в Ізмаїлі знову працюватимуть дитячо-юнацькі спортивні школи, Палац спорту, фітнес-центри. Також тренування проходитимуть у спортивних секціях міста, спортивних залах та спеціалізованих спортивних майданчиках на відкритому повітрі. Міський голова додав, що виключенням стане лише Центр дозвілля «Портовик», оскільки наразі його приміщення використовуються під роботу Центра допомоги та взаємодії.

Згідно з рекомендаціями обласної військової адміністрації, спортивні заклади під час функціонування у період воєнного стану мають забезпечити для відвідувачів та співробітників укриття у будівлях спортивної культури.

Андрій Абрамченко зазначив, що найближчим часом басейн у Палаці спорту працювати не буде. Це пов’язано з відсутністю спеціальних хімічних реагентів для очищення води у ньому. Крім цього, під час вимушеного простою опалення у приміщенні спортивного закладу було вимкнене.

«Якщо зараз ми піднімемо температуру води у басейні до необхідної відмітки для проведення занять, то у нас вистачить хімічних реагентів максимум на 25-30 днів. Наразі ми вирішуємо проблему із логістикою, яка була порушена через воєнні дії. Тільки-но будуть придбані всі необхідні хімічні засоби для очищення води, ми відразу відновимо роботу басейну», - пояснив міський очільник.

До спортивно-тренувальних занять зможуть долучитися і діти. Однак для цього потрібна заява-підтвердження від одного з батьків.

Щодо дітей та молоді з числа тимчасових переселенців, то у листі ОВА зазначена рекомендація розглянути можливість надання їм спортивних послуг на безоплатній основі.

Нагадаємо, в Ізмаїл через бойові дії можуть переїхати великі підприємства.

Нагадаємо, наразі в Ізмаїлі офіційно зареєстровано 674 переселенця з інших регіонів України, де зараз проводяться бойові дії.

Також у місті прийнято рішення щодо відкриття одного дитячого садочка, який працюватиме у черговому режимі. В першу чергу його відвідуватимуть діти тих батьків, які задіяні у життєзабезпеченні міста.

Нагадаємо, в Ізмаїлі діти-переселенці можуть долучилися до освітнього процесу. Вже 24 школярі розпочали навчання в ізмаїльських школах.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися