24 березня 2022 р. 09:01

В Ізмаїлі тимчасово звільнили від орендної плати орендарів підвалів та приміщень у школах

В Ізмаїлі тимчасово звільнили від орендної плати орендарів підвалів та приміщень у школах

Ізмаїльська міськрада звільнила від сплати орендної плати деяких орендарів комунального майна на період воєнного стану.

Відповідне рішення виконком ухвалив 18 березня у відповідь на звернення суб’єктів господарювання, повідомляє кореспондентка ІзбірКому.

Таким чином, з 24 лютого 2022 року до закінчення дії правового режиму воєнного стану – звільняються від сплати оренди підприємці, які орендують підвальні приміщення, що використовуються під бомбосховища. 

Крім цього, відповідно з 31 січня поточного року не сплачують оренду підприємці, що орендують приміщення комунальної власності у загальноосвітніх школах та ліцеях Ізмаїла. Мова йде про період, коли школярі вищезгаданих закладів навчаються за допомогою дистанційних технологій та в умовах правового режиму воєнного стану. Підставою для погодження цього рішення став наказ відділу освіти Ізмаїльської міської ради №22-з від 28 січня.

Нагадаємо, міська влада Ізмаїла на Одещині посилює заходи щодо соціального захисту населення в умовах воєнного стану.

Водночас мер Ізмаїла Андрій Абрамченко закликав бізнес вчасно сплачувати податки задля підтримки ЗСУ.

Нагадаємо, в Ізмаїлі діти-переселенці можуть долучилися до освітнього процесу. Вже 24 школярі розпочали навчання в ізмаїльських школах.

Також в Ізмаїлі на базі вишу створили хаб для допомоги переселенцям.

Раніше голова Ізмаїльської райдержадміністрації Одеської області Родіон Абашев відреагував на питання від місцевих жителів щодо бронювання військовозобов’язаних в умовах воєнного стану в Україні. 

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися