20 вересня 2022 р. 09:55

В Ізмаїлі та Болграді попрощаються із загиблими захисниками

Фото: Facebook

(Фото: Facebook)

Громади Ізмаїла та Болграда сьогодні, 20 вересня, проводять в останню путь захисників вітчизни Володимира Сидоренка та Олександра Петрова, які загинули під час боїв з російськими загарбниками в Херсонській області.

Як повідомила дружина Володимира Сидоренка - Тетяна, її чоловік загинув 8 вересня поблизу села Костромка Бериславського району Херсонської області.

ФОТО: Тетяна Сидоренко/Facebook 

За даними видання "Юг. Today", Володимир народився 22 березня 1977 року в маленькому селі Субота Джанкойського району, що знаходиться в тимчасово окупованому Криму.   

З 2000 року проживав в Ізмаїлі, оскільки родом з села Броска Саф’янівської громади був його покійний батько. До 2015 року працював водієм в багатьох підприємствах міста. Протягом двох років (2015-2017 рр.) був на контрактній службі в Ізмаїльському прикордонному загоні на посаді водія-механіка, бездоганно керував бронемашиною та військовими вантажівками.

32-річний мешканець Болграду Олександр Петров був важко поранений 16 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання з проведення наступальних дій на передній край противника. Від отриманих ран помер у лікарні міста Миколаїв.

ФОТО: Болградська міська рада/Facebook 

Також мешканці Арцизької громади 20 вересня проводять в останню путь загиблого на фронті Юрія Цуканова

16 вересня жителі Ізмаїльської та Доброславської громад попрощалися із загиблими під час боїв із російськими загарбниками земляків.  У Доброславській громаді 16 вересня попрощались із уродженцем села Благодатного Дмитром Кутузакієм. В Ізмаїлі попрощалися із 31-річним мешканцем міста Михайлом Діденком, який загинув дев’ятого вересня в районі селища Спірне Бахмутського району Донецької області внаслідок підриву бойової машини піхоти на ворожій міні.

Зазначимо, боєць 126 окремої бригади територіальної оборони Одеси Євген Бурий загинув під час виконання бойового завдання. 

Голова Лиманської громади Білгород-Дністровського району повідомив про загибель жителя села Зарічне. Олег Плотний загинув у бою з російськими військами 5 вересня. 

А до того Савранська селищна рада оголосила 4 вересня День жалоби за загиблим під час російсько-української війни Андрієм Янковим.

2 серпня Подільська міська рада повідомила про те, що житель міста Подільськ Владислав Тростянецький загинув внаслідок поранень, отриманих при виконанні бойових завдань на півдні України. 

Як повідомили 1 вересня у пресслужбі Білгород-Дністровської районної адміністрації житель села Молога, Білгород-Дністровського району Одеської області, старший солдат Петро Форостенко, загинув під час виконання бойового завдання в районі села Велике Артакове, Миколаївської області 30 серпня.

Поділитися