07 березня 2022 р. 17:28

В Ізмаїлі створили Єдиний волонтерський центр з допомоги та взаємодії

В Ізмаїлі створили Єдиний волонтерський центр з допомоги та взаємодії

6 березня у приміщенні Центру дозвілля «Портовик» в Ізмаїлі зібралися більше трьох сотень волонтерів, членів різних волонтерських організацій.

Вони відгукнулися на ініціативу міської та районної влади з об’єднання та координування діяльності волонтерів Ізмаїла у єдину команду задля допомоги тим, хто цього потребує у цей складний час, передає кореспондентка ІзбірКома.

Нова організація створена на базі військової адміністрації та адміністрації міста і отримала назву - Центр допомоги та взаємодії. Він буде діяти у приміщенні «Портовика». З початком воєнних дій на території України в Ізмаїл почала надходити гуманітарна допомога від країн Євросоюзу. Тепер її треба оперативно розподіляти і доправляти малозабезпеченим, літнім людям, лежачим хворим, всім тим, хто опинився у скрутному становищі через стрімкий ріст цін на продукти та їхню відсутність у магазинах через проблеми із логістикою.

Керувати та координувати роботу новоствореного центру буде секретар Ізмаїльської міськради Сергій Чмига.

Під час зустрічі з містянами голова Ізмаїльської райдержадміністрації Родіон Абашев анонсував 7 березня відкриття логістичного центру при РДА. Його місце розташування – приміщення аграрного технікуму.

«Завдання логістичного центру дещо інші. Там буде проходити комплектація наборів з продуктами харчування і всім необхідним не тільки для жителів Ізмаїла та Ізмаїльського району, а і для людей, які зараз перебувають у зоні активних бойових дій – Харківщини, Чернігівщини, Київщини та інших. Громади будуть отримувати гуманітарну допомогу напряму. Логістичний центр насамперед буде обслуговувати потреби Збройних сил», - повідомив Родіон Абашев.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» розробляє нові маршрути перевезення зерна через Рені та Ізмаїл.

Мер Ізмаїла спростував повідомлення про небезпеку вживання питної води у місті.

Більше тисячі ізмаїльських родин отримають гуманітарну допомогу від Румунії.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома.

Поділитися