26 липня 2022 р. 20:07

В Херсоні окупаційна влада створила "виборчу комісію" для проведення псевдореферендуму

Фото: Element5 Digital/Pexels

(Фото: Element5 Digital/Pexels)

Так званий голова "військово-цивільної адміністрації" Херсонщини Володимир Сальдо оголосив про створення виборчої комісії, яка не базується на жодній нормативній базі.

Про це розповів політолог Володимир Молчанов, повідомляє Суспільне.

"До тої дати, якої вони хочуть провести референдум, їм залишається 49 днів. Якби це робилося за законами України, то всі ці організаційні моменти вже мали бути вирішені. Технічно референдум може бути лише абсолютно фальшивим. Просто буде показано те, чого немає", - говорить політолог.

Володимир Молчанов каже, що більшість дільниць на Херсонщині не буде відкрито навіть формально. Школи або Будинки культури, де часто облаштовували виборчі дільниці, зараз знищені або зайняті самими росіянами. Тому, за словами політолога, створення виборчої комісії також робиться для пропагандистської картинки.

Інформацію підтвердив в.о. керівника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій

За його словами, окупаційна адміністрація готується з 1 вересня розпочати навчальний рік в школах тимчасово окупованої Херсонської області за російськими начальними програмами.

Зазначимо, що вранці 26 липня російська федерація завдала ударів по Одеській області в районі Затоки з 13 літаків.

Вдень 23 липня дві ворожі російські ракети влучили в Одеський морський торговий порт. Зазначимо, що останнього разу ворог влучав по приватним будинкам на Одещині 19 липня, коли кораблі чорноморського флоту російської федерації вночі вдарили по Одеській області сімома ракетами "Калібр" з акваторії Чорного моря.

18 липня ворожа російська авіація об 11:00 нанесла ракетний удар по території Одеської області.

Поділитися