19 липня 2022 р. 16:09

В деяких магазинах Одеської області ігнорували сигнали повітряної тривоги

В деяких магазинах Одеської області ігнорували сигнали повітряної тривоги

Суб'єкти господарювання в Одеській області подекуди не виконують вимоги наказу "Про деякі питання цивільного захисту населення в умовах правового режиму воєнного стану", а саме не закриваються під час повітряної тривоги.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної військової адміністрації. 

Наказ зобов'язує припиняти роботу не тільки торговельним центрам, а і мережевим супермаркетам, мегамаркетам та іншим підприємствам, установам та організаціям, що надають послуги населенню.

За результатами роботи спільної міжвідомчої комісії надано рекомендації щодо усунення недоліків та забезпечення укриттів, дій працівників закладу під час сигналу "Повітряна тривога". Зокрема відвідувачі закладів мають у такий час знаходитись у найближчому укритті, або у більш безпечному місці на відстані не менше 150 метрів від будівлі, а не перебувати біля входу в магазин чи занадто близько до нього.

"Проаналізувавши наслідки ракетних ударів по Одесі та області, виявилось, що ті люди, які дотримувались відповідних правил поведінки під час сигналу повітряна тривога, залишились живими", - йдеться в повідомленні.

У зв’язку зі збільшенням ракетних ударів по житловим кварталам та об’єктам критичної інфраструктури, Одеська обласна військова адміністрація просить дотримуватись правил поведінки під час сигналу "Повітряна тривога". Особливо у місцях скупчення людей.

При отриманні сигналу "Повітряна тривога" необхідно:

  • виключити світло і газ;
  • погасити вогонь у печах;
  • взяти документи, запас харчів та води;
  • попередити сусідів, при можливості допомоги хворим та людям похилого віку вийти на вулицю;
  • як найшвидше дістатися до захисної споруди або заховатися на місцевості;
  • дотримуватись спокою та порядку.

Повітряні тривоги в Одесі лунають по декілька разів на день. Сили протиповітряної оборони здебільшого збивають ворожі ракети, але якісь влучають на територію області. Наприклад кораблі чорноморського флоту російської федерації вночі 19 липня вдарили по Одеській області сімома ракетами "Калібр" з акваторії Чорного  моря.

18 липня ворожа російська авіація об 11:00 нанесла ракетний удар по території Одеської області.

16 липня росіяни нанесли ракетний удар по Одесі, в результаті чого на складі виробничо-торгівельної компанії спалахнула пожежа. Через обстріл Одеси розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

15 липня, в ОК "Південь" повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися