29 травня 2022 р. 17:55

В чотирьох населених пунктах Болградського району перейменують вулиці

В чотирьох населених пунктах Болградського району перейменують вулиці

Болградська міська рада планує на найближчій сесії розглянути питання про перейменування  вулиць та провулків, розташованих на території Болградського району Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі Болградської міської ради.

Втім йдеться не про зміни вулиць як такі, а приведення їх у відповідність до української мови. В Болграді це дві вулиці, в Виноградівці одна, в Залізничному дві та ще одна в Тополиному. 

Нагадаємо, виконавчий комітет Тарутинської селищної ради Одеської області погодив перелік об'єктів топоніміки (вулиць, провулків, тощо) населених пунктів, назви яких пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії та СРСР і пропонуються для перейменування.

Музейний комплекс під назвою «Ізмаїльський військово-історичний музей» вже найближчим часом з’явиться в Ізмаїлі. Він діятиме на базі музею А.В. Суворова.

Мешканці села Зоря Одеської області звернулися до депутатів Саратської селищної ради із клопотанням повернути населеному пункту історичну назву - Камчик.

У місті Біляївка Одеської області Московську вулицю перейменували на Харківську.

Низка депутатів Фонтанської сільської ради пропонували змінити назви вулиць в громаді зі старих на честь російських поетів, космонавтів, чи регіонів на нові більш актуальні, на думку депутатів, з огляду на сьогодення.

Одну з вулиць пропонують назвати вулицю ім'ям прем'єр-міністра Великої Британії.

Нагадаємо, уповноважений з захисту української мови Тарас Кремінь нагадав про ініціативу зміни назв населених пунктів, які досі не перекладені українською мовою.

Поділитися