09 вересня 2022 р. 17:30

В Біляївці перейменують чотири вулиці та стільки ж провулків

Фото: Біляївська міська рада

(Фото: Біляївська міська рада)

Біляївська міська рада ініціювала громадське обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки міста - вулиць та провулків.

Про це повідомили у пресслужбі ради.

Робоча група пропонує перейменувати вулиці:

  • Ватутіна на Запорожців;
  • Генерала Глібова на Водопровідну;
  • Суворова на Європейську;
  • Четвертого Козачого Кубанського корпусу на провулок Миру.

Також перейменують провулки. Так, Колгоспний стане Тихим, Піонерський планують перетворити на Калиновий, Пролетарський має стати Чумацьким, а провулок Суворова - Європейським.

"В Україні набирає обертів дерусифікація. Це - вимога часу та історичної справедливості. Та відповідь окупантам на їх воєнні злочини та зазіхання на нашу національну та культурну ідентичність. Не може країна, яку рвуть бомбами та ракетами, мати назви вулиць на честь політичних та культурних діячів країни-терориста. Біляївська міська рада не стоїть осторонь", - прокоментувала цю ініціативу секретарка Біляївської міської ради Людмила Борисенко.

У квітні депутат Біляївської міської ради Сергій Білюк запропонував змінити назву вулиці Московської в Біляївці на Варшавську.

Зазначимо, що в країні та в Одеській області зокрема дійсно масово перейменовують русифіковані топоніми. Так, Комісія з питань перейменування об'єктів Южненської громади в Одеській області розглянула та підтримала перейменування вулиці Жовтневої в селищі міського типу Нові Біляри. 

На початку серпня Южненська міська рада організувала громадське обговорення щодо перейменування вулиць в цих населених пунктах ім'ям загиблого на Миколаївщині командира 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Віталія Гуляєва.

Наприкінці липня низка народних депутатів висловила ініціативу назвати в його честь вулицю в Одесі. Офіцер загинув 23 липня 2022 року.

Поділитися