10 серпня 2022 р. 15:26

В Білгороді-Дністровському перейменують 15 вулиць

В Білгороді-Дністровському перейменують 15 вулиць

Білгород-Дністровська міська рада оголосила про проведення громадського обговорення у формі електронної консультації з питань перейменування вулиць та провулків міста.

Відповідне оголошення оприлюднила пресслужба мерії.

Зауваження та пропозиції подаються протягом 60 календарних днів (двох місяців) з моменту оприлюднення цього повідомлення на офіційному веб-сайті Білгород-Дністровської міської ради, у формі електронного звернення на сайті міста або на електронну пошту

Звіт за результатами громадського обговорення буде оприлюднене на офіційному сайті міста протягом 14 календарних днів після закінчення терміну проведення громадських обговорень.

Більшість вулиць перейменують у відповідності до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки". Наприклад, вулиця Плеханова (пропагандист Марксизму, - ред.) має стати Весняною, вулиця Толбухіна - Єдності, вулиця Чичеріна - вулицею Волошкова, а вулиця Чкалова стане вулицею Захисників Миколаєва. 

Втім деякі вулиці планують перейменувати на підставі колективних звернень: Кутузова у Липневу, а Московську у вулицю Сергія Файнблата.

Раніше Южненська міська рада організувала громадське обговорення щодо перейменування вулиць в двох населених пунктах ім'ям загиблого на Миколаївщині командира 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Віталія Гуляєва.

Раніше депутати Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області підтримали ідею назвати вулицю в селі на честь загиблого на Миколаївщині командира 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Віталія Гуляєва.

Наприкінці липня низка народних депутатів висловила ініціативу назвати в його честь вулицю в Одесі. Офіцер загинув 23 липня 2022 року.

Гуляєв очолив 28-у ОМБр у вересні 2021 року, до цього він обіймав посаду начальника штабу 28-ї бригади

Поділитися