02 лютого 2022 р. 15:31

Уряд зменшив межі Ізмаїлу

Уряд зменшив межі Ізмаїлу

Кабінет Міністрів України схвалив зміну межі міста Ізмаїл Одеської області, зменшивши їх на 223 гектари. Тепер вона становить 5 тисяч 126 гектарів.

Відповідне рішення уряд ухвалив 2 лютого.

Причиною таких змін стало зменшення акваторії річки Дунай. До Ізмаїлу відноситься не половина ширини річки, а лише 100 метрів від берега.

Зазначимо, раніше виконуючий обов'язки міністра навколишнього середовища та природніх ресурсів Руслан Стрелець затвердив проєкт організації території Національного парку "Тузлівські лимани". 

Головне управлінням Держгеокадастру в Одеській області спільно з Південним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України у 2021 році провели первинний аудит земельних ділянок вздовж державного кордону у межах Одеської області щодо визначення права власності. 

Кабінет Міністрів має забезпечити затвердження у шестимісячний строк положення про новостворені парки та внести зміни до положень про вказані природоохоронні об’єкти, межі яких були розширені. 

У червні 2021 року постійна комісія з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою, яку очолює Алла Гінак, підтримала проєкти встановлення меж міст Ізмаїл та Подільськ. 

Кабінет міністрів України 2 червня 2021 року визначив межі акваторій морських портів Ізмаїла, Рені та спеціалізованого морського порту «Ольвія».

У березні того року уряд затвердив межі порту «Південний».

У грудні 2020 року Кабінет міністрів України затвердив кордони морських портів Одеса, Херсон, Бердянськ та Ізмаїл.  

В жовтні Кабінет міністрів України затвердив кордони морських портів Рені та Чорноморськ.

Раніше Кабінет міністрів України 25 червня, схвалив проект постанови про межі акваторії морського порту Чорноморськ.

А в лютому тоді ще прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підписав розпорядження, що визначає межі території морського порту «Усть-Дунайськ» на півдні Одеської області.

 

Поділитися