16 травня 2022 р. 18:54

Укртрансбезпека поновила роботу автоматичних комплексів зважування на дорогах країни

ФОТО: Укртрансбезпека.

(ФОТО: Укртрансбезпека.)

Автоматизовані комплекси контролю габаритно-вагових норм (WIM-комплекси) розпочали роботу у тестовому режимі з 16 травня, за основними напрямками перевезень вантажів (окрім зони бойових дій).

Про це повідомили у Державній службі України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека"). 

Перший тиждень роботи WIM-комплексів штрафні санкції накладатися не будуть. Узагальнена інформація про порушення, що зафіксовані в автоматичному режимі, буде оприлюднюватися на інформаційних ресурсах ДСБТ.

З 23 травня за перевищення габаритно-вагових норм буде накладатися штраф, згідно з чинним законодавством, а саме:

  • від 5% до 10% - 8,5 тис. грн;
  • від 10% до 20% - 17 тис. грн;
  • від 20% до 30% - 34 тис.  грн;
  • більше 30% встановленої норми - 51 тис. грн.

При цьому в службі зазначили, що з 13 по 14 травня, на посту ГВК поблизу пункту пропуску «Маяки-Удобне» (автомобільна дорога М-15 «Одеса-Рені») інспектори Укртрансбезпеки перевірили 697 транспортних засобів і вперше, від 3 травня, за добу не виявлено жодної вантажівки з перевищенням норми понад 30%.

Нагадаємо, Державна служба України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") з 3 травня поновила контроль за дотриманням габаритно-вагових норм в Одеській області та за перші 12 годин працівники служби склали 19 актів про порушення цих норм.  

Раніше Міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що у державних сховищах майже 10 мільйонів тонн зерна, яке може стати непридатним, тому що одеські порти блокуються росією.

На початок квітня Одещина увійшла у топ-3 регіонів за кількістю засіяних площ, план роботи у весняному полі для одеських аграріїв становить 757 тисяч гектар.

Поділитися