16 листопада 2022 р. 11:31

Українські захисники знищили склади боєприпасів ворога в Олешках та Новій Каховці

Фото: Суспільне

(Фото: Суспільне)

Протягом 15 листопада російські військові завдали 43 авіаудари та здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Противник завдавав артилерійських ударів по позиціях наших підрозділів у Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини.

Сили оборони півдня знищили два склади боєприпасів російських військ в містах Олешки та Нова Каховка на Херсонщині.
Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.


"Українські військові здійснювали вогневий вплив по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки та озброєння на лівому березі Дніпра та в районі Кінбурнської коси", - повідомив Назаров.


Загалом протягом минулого бойового дня ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони виконали понад пів сотні вогневих завдань. Знищено 17 військових РФ, 15 одиниць автобронетехніки, 2 самохідні артилерійські установки та розвідувальний безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".


На звільненій території області СБУ проводить стабілізаційні заходи та виявляє колаборантів і зрадників.  Зокрема, спецслужба виявляє місцевих колаборантів, зрадників та агентів російських спецслужб, яких ті могли спеціально залишити на українській території. Також СБУ проводить слідчі дії з документування військових злочинів рф. Усі, хто зрадив Україну заради «русского міра», отримають заслужене покарання, запевнив очільник СБУ Василь Малюк.

Поліція відновила свою роботу у 182 із 229 деокупованих населених пунктах правобережжя Херсонщини. Наразі правоохоронці задокументували понад 400 фактів воєнних злочинів, скоєних окупантами на Херсонщині. Загалом за минулу добу поліція відкрила 35 кримінальних проваджень.  


На території Херсонської міської територіальної громади запровадили комендантську годину. З 19.00 до 06.30 жителям громади заборонено перебувати на вулицях та інших громадських місцях. Відповідний наказ видала начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

 

Поділитися