07 жовтня 2022 р. 16:32

Українське Дунайське пароплавство перейменовує флот

Фото: УДП

(Фото: УДП)

Українське Дунайське пароплавство разом із фахівцями Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України опрацьовують нові назви для суден УДП для того, щоб запобігти дублюванню.

Як повідомили на підприємстві, зокрема буксир "Хабаровск" стане "Маріуполем", судно "Иваново" перейменують у "Генічеськ", "Оренбург" стане "Феодосією", "Антон Оника" - "Миколаєвом", "Яков Батюк" - "Бердянськом", "Володимир Куриленко" - "Києвом".

"Ще в серпні ми анонсували процес перейменування флоту УДП. Майже всі наші транспортні судна отримали назву ще за радянських часів. Частина названа на честь російських міст та "видатних діячів" комуністичного режиму. Крім того, навіть українські назви вказані російською ("Запорожье" замість "Запоріжжя")", - зазначили в УДП.

Там наголосили, що зібрали різні пропозиції та зійшлись на тому, що судна мають бути названі на честь капітанів, механіків та керівників Дунайського пароплавства.

"Замість російських міст та "комсомольців" тепер будуть назви українських населених пунктів, пов’язаних з судноплавством. Це міста на Дніпрі, порти на узбережжі Чорного та Азовського морів. Особливо нам хотілося відзначити міста, які тимчасово окуповані ворогом. Маріуполь, Бердянськ, Феодосія – це все Україна!!! Наша країна - держава з потужними водними транспортними артеріями. Назви флоту УДП мають це символізувати і про це нагадувати, перш за все, на міжнародному рівні!", - зазначили в УДП.

До кінця 2022 року 30 суден Українського Дунайського пароплавства (УДП) планується обладнати мобільним супутниковим інтернетом Starlink. 

Українське Дунайське пароплавство найняло аудиторську компанію для перевірки фінансово-господарської діяльності своїх дочірніх компаній в Угорщині. 

Порти Одеси, Чорноморська та Южного через вторгнення російської армії тривалий час були заблоковані, тож частину аграрної продукції, що до початку повномасштабних бойових дій експортувалася через них, почали вивозити річковими портами, зокрема на Дунаї.

 

Поділитися