26 лютого 2022 р. 14:28

Україна просить міжнародних провайдерів вимкнути російські новинні канали

Україна просить міжнародних провайдерів вимкнути російські новинні канали

Міністерство культури та інформаційної політики разом з українськими медіа-групами звернулося до міжнародних телевізійних провайдерів зі закликом вимкнути російські новинні канали.

Відповідне звернення опубліковано на сторінці Мінкульту.

Повний текст:

Від імені Міністерства культури та інформаційної політики за підтримки українських медіа-груп – «1+1 media», «StarLightMedia», «Медіа Група Україна» та «Інтер Медіа Груп» висловлюємо честь і звертаємося до вас із наступним проханням.

Надзвичайно важливо, щоб люди в усьому світі мали доступ до достовірної та правдивої інформації про війну Росії проти України та хід бойових дій тут. Ми розуміємо, наскільки потужна російська пропагандистська машина і яких зусиль повинен докласти агресор, аби поширювати фейкові новини і цинічно обдурювати людей. Ми категорично проти цього!

Станом на 26 лютого канали всіх вищеназваних українських медіа-груп мовлять у форматі єдиного випуску новин під назвою «Єдині новини». Медіа-групи будуть по черзі надавати безперебійну інформацію. До трансляції підключаться Збройні Сили України, РНБО, Офіс Президента України та інші урядові структури, від яких залежить хід подій. Ми об’єктивно та оперативно надаємо вичерпну інформацію з різних регіонів країни 24/7. Ми готові надати телевізійним провайдерам наш сигнал, і тому просимо вас допомогти поширити цю інформацію.

Ми також пропонуємо нашим партнерам вимкнути всі російські новинні канали, щоб відверта російська пропаганда не виходила за межі самої Росії. Зокрема, просимо заблокувати та вимкнути мовлення цих каналів на європейських супутниках.

Ми роками ведемо інформаційну війну, і такі медійні санкції є глобально важливими для України.

Зараз надзвичайно важливо, щоб люди знали правду та розуміли реальний хід подій в Україні!

Технічні параметри мовлення такі: супутник Astra 4A на 4,8°E, транспондер 12 130 (B22), вертикаль поляризації, частота 27500, FEC ¾.

Ми повинні разом припинити інформаційні маніпуляції. Допоможіть Україні та всьому світу вберегтися від них!

Нагадаємо, раніше діячі культури написали звернення до світових лідерів про мир в Україні. 

Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про введення в місті комендантської години з 23:00 до 05:00. У цей час зокрема буде заборонено перебування людей на вулицях міста та інших громадських місцях до видачі спеціальних перепусток та посвідчень. Також мер оголосив про проведення загальної мобілізації на території міста Одеси.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію на території усіх регіонів країни та Києва. Відповідний документ оприлюднив Офіс президента. Згідно указу, мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання ним чинності. 

Більше про російське вторгнення у хрониці ІзбірКома.

Фото: УНІАН

Поділитися