22 серпня 2022 р. 12:34

У Туреччині сподіваються на збільшення обсягів експорту зерна з портів Одещини

У Туреччині сподіваються на збільшення обсягів експорту зерна з портів Одещини

Два судна з зерном вийшли з портів "Великої Одеси" 22 серпня, а загалом з початку роботи "зернового коридору" з портів Одещини вивезли понад 650 тисяч тонн агропродукції.

Про це повідомляє Міноборони Туреччини у своєму Тwitter.

"Станом на ранок з українських портів вийшли ще два судна. Відвантаження зерна в українських портах триває в плановому режимі під контролем Спільного координаційного центру", - йдеться у повідомленні. 

А міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, наголосив під час зустрічі із генсеком ООН Антоніу Гутеррішем, який відвідав Стамбул, що Туреччина розраховує на подальше покращення цього показника, повідомляє ЦТС.

"Усього з 1 серпня під контролем Спільного координаційного центру знаходилося 51 судно, 27 з яких вийшли з українських портів, а 24 судна зайшли до українських портів для завантаження. На сьогоднішній день з українських портів вивезено 656 тисяч 349 тонн зерна. Ми очікуємо, що цей показник продовжуватиме зростати", - зазначив турецький міністр.

Раніше порти Великої Одеси 19 серпня прийняли ще сім суден під завантаження агропродукцією.

22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

15 серпня Спільний координаційний центр (СКЦ) в рамках Чорноморської зернової ініціативи ООН дозволив шести суднам, що прибули для перевірки, прохід через морський гуманітарний коридор в Чорному морі.

Ці кораблі вивезли з України зерно, заблоковане з початку повномасштабного вторгнення.

14 серпня танкер EFE під прапором Вануату та суховантажник SARA під прапором Палау увійшли до порту Одеси

Поділитися