25 березня 2022 р. 15:55

У Тульчі вдосконалять роботу центру по відправці гуманітарної допомоги до Одещини

У Тульчі вдосконалять роботу центру по відправці гуманітарної допомоги до Одещини

24 березня в Румунії була підписана угода про співпрацю між організацією IsraAID та Тульчинською філією Асоціації румунських громад.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Тульчинської повітової ради.

Документ передбачає впровадження системи управління складами та технічної підтримки. Спеціальна онлайн-платформа дозволить вести облік всіх продуктів та товарів, які надходять до розподільчого центру у Тульчі. Також там будуть дані про транспорт, яким гуманітарна допомога доправлятиметься до Ізмаїла, де розташований хаб, звідки вже потім вантаж розвозять по населеним пунктам півдня Одеської області.

Голова Повітової ради Тульчі Хоріо Теодореску більш детально розповів про оновлену систему функціонування центру в Румунії. Зокрема, буде організована робота за напрямками: підрахунок та сортування складських запасів за категоріями та їх розподіл за розділами у відповідності до існуючих потреб; створення стандартизованої системи кодування для інвентаризації, аби коректні дані можна було завантажити до SMD - системи керування складом; розробка переліку операційних процедур кількома мовами – англійською, румунською та українською – для водіїв фур, аби вони знали свій маршрут, місце завантаження/розвантаження товару, сповіщення про прибуття або відбуття з локації.

Також фахівці розроблять інструкції для донорів щодо пакування товарів, аби забезпечити їх більш ефективний прийом та подальше відправлення. Крім цього, підписана угода передбачає створення диспетчерської, яка дозволить оперативно керувати операціями зі зберіганням гуманітарної допомоги.

Як прокоментував директор КП Ізмаїльської міськради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям» Валентин Строя, який вже місяць працює у румунському розподільчому центрі у Тульчі, даний проект буде реалізований за участі Парламентської асамблеї Середземномор'я (PAM) та під керівництвом Повітової ради Тульчі задля того, аби перетворити існуючу систему окремих вузлів на ефективний та дієвий гуманітарний коридор для півдня України.

«В першу чергу Одеська область та місто Ізмаїл - як хаб на півдні Одеської області - отримає ще більше організованої гуманітарної допомоги включно по Дунаю.

Комунальна організація «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям продовжує працювати в напрямку підтримки Ізмаїла та півдня України в цілому», - додав Валентин Строя.

Наразі система вищезгаданого розподільчого центру в Румунії обслуговує українські міста в Одеській області, а також інші регіони півдня України. Крім цього, волонтери центру надають допомогу громадянам України, які в'їхали в Румунію та проживають на території повіту Тульча.

Нагадаємо, в Ізмаїлі тимчасово звільнили від орендної плати орендарів підвалів та приміщень у школах.

Міська влада Ізмаїла на Одещині посилює заходи щодо соціального захисту населення в умовах воєнного стану.

Водночас мер Ізмаїла Андрій Абрамченко закликав бізнес вчасно сплачувати податки задля підтримки ЗСУ.

Нагадаємо, в Ізмаїлі діти-переселенці можуть долучилися до освітнього процесу. Вже 24 школярі розпочали навчання в ізмаїльських школах.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Фото: Тульчинська повітова рада

Поділитися