02 вересня 2022 р. 10:11

У селищі міського типу в Одеській області планують побудувати п'ять будинків для переселенців

Фото: Віктор Лобач/Facebook

(Фото: Віктор Лобач/Facebook)

Голова Іванівської селищної ради в Одеській області Віктор Лобач підписав меморандум з благодійним фондом про будівництво в Іванівці п'яти 16-квартирних двохповерхових будинків. 

Про це голова селищної ради повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, будинки планують звести за програмою із забезпечення житлом тимчасово внутрішньо переміщених осіб. Проєкти передбачають, що у будинків будуть двори, оздобленні дитячими та спортивними майданчиками. 

Також голова селищної ради зазначив, що після завершення будівництва всі будинки будуть передані у комунальну власність Іванівської селищної громади.

"Звичайно, я не можу бути повністю впевнений, що у нас все вийде, але ми стараємось і проявляємо ініціативу. Хочеться вірити, що наша спільна зацікавленість в реалізації цього проєкту принесе певний результат", - зазначив Віктор Лобач. 

ФОТО: Віктор Лобач/Facebook

Раніше під час селекторної наради керівництва ОВА, міністерка  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Ірина Верещук, повідомила, що очікується переселення 40 тисяч мешканців Миколаївщини на територію Одеської області ще до настання холодів. 

Також в рамках візиту віцепрем’єр-міністр відвідала місце компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, кібуц "Добрий самарянин" в селі Маяки де нині мешкає 30 внутрішньо переміщених осіб, в основному особи з інвалідністю та сім’ї з дітьми.

Зазначимо, що на семи гектарах біля міста Біляївка, що в Одеській області, зведуть житло для вимушених переселенців із зони бойових дій, які через війну залишились без даху над головою. 

Найбільше переселенців, які обрали для свого перебування Одеську область, віддають перевагу Одеському району.

Поділитися