14 липня 2022 р. 14:07

У прибережних водах Одещини помітили "міну", яка виявилася буєм (оновлено)

У прибережних водах Одещини помітили "міну", яка виявилася буєм (оновлено)

Після шторму у прибережних водах одного з пляжів Одещини виявлено морську міну, що дрейфує в кількох метрах від берега.

Як повідомили в оперативному командуванні "Південь", фахівці підривної команди Військово-Морських сил ЗСУ організовують контрольоване знешкодження та знищення морської «мандрівниці».

16:28 в оперативному командуванні пояснили, що міноподібний предмет, що був виявлений  біля одного з пляжів Одещини виявився, при вивчені фахівцями, рибальським буєм, який не несе вибухової загрози. 

Внаслідок шторму, море приносить до берегу різні предмети. Враховуючи інформацію про можливу небезпеку, пильність і обережність, дотримання встановлених обмежень - є необхідними в подібних ситуаціях.

В Чорному морі  ворог продовжує тримати напоготові 32 крилаті ракети типу «Калібр» на трьох надводних та двох підводних кораблях, також присутні два великих десантних кораблі.

На території Херсонської області тривають бойові дії, багато населених пунктів на межі знищення. Кожен день від вибухів і обстрілів страждають мирні жителі, на мінах підривається худоба, знищується вціліла раніше інфраструктура, горять поля з пшеницею та ліси. Жителі громад, які межують з Дніпропетровською та Миколаївською областями фіксують збільшення техніки та кількості російських військових.

Це вже не перша міна у прибережних водах Одещини. Дві морські міни підірвали 8 липня в Одеській області фахівці морської підривної команди Військово-Морських сил Збройних сил України.

Раніше Одеська міська рада після консультацій із Одеською обласною військовою адміністрацією відмовилася від ідеї організації на пляжах міста відкритих ділянок.

Проти відкриття пляжів виступили також й у Головному управлінні ДСНС в Одеській області. 

Поділитися