17 березня 2022 р. 07:34

У Панамі заявили, що три кораблі були вражені російськими ракетами в Чорному морі з початку війни

У Панамі заявили, що три кораблі були вражені російськими ракетами в Чорному морі з початку війни

Три кораблі під панамським прапором були вражені російськими ракетами в Чорному морі після російського вторгнення в Україну минулого місяця.

Про це повідомило Морське управління Панами 16 березня, пише Reuters.

Одне судно затонуло, йдеться в заяві морського управління, але жертв немає. Двоє інших залишаються на плаву з пошкодженнями.

«Ми знаємо, що у нас було три кораблі, які були атаковані російськими ракетами, але екіпаж у безпеці, ми отримали матеріальні збитки», – сказав Норіель Арауз, адміністратор Панамського морського управління (AMP).

Трьома постраждалими кораблями були Namura Queen, Lord Nelson та Helt.

Щонайменше 10 інших кораблів, що несуть прапор, все ще знаходяться в Чорному морі, сказав Арауз, додавши, що російський флот обмежує вихід кораблів з цього району.

За даними AMP, Панама має найбільший у світі реєстр суден під прапором, який перевищує 8 тисяч суден.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу збройними силами Російської Федерації вантажного цивільного судна Helt.

Також 25 лютого російські окупанти двома снарядами вдарили у цивільне судно – танкер MILLENNIAL SPIRIT під прапором Молдови, що знаходилось за дванадцятимильною зоною в нейтральних водах Чорного моря, неподалік міста Южного Одеської області.

О 13 годині 7 березня було завдано удару по морському порту Ольвія

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися