23 серпня 2022 р. 13:58

У Доброславі одну з вулиць перейменують на честь загиблого комбрига одеської бригади

У Доброславі одну з вулиць перейменують на честь загиблого комбрига одеської бригади

Депутати Доброславської селищної ради звернулись до Міністерства оборони України з клопотанням щодо присвоєння звання Героя України загиблому комбригу, полковнику 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Віталію Гуляєву, а також розглянули питання перейменування на його честь вулиці Східної в Доброславі.

Як повідомляє кореспондентка ІзбірКома, депутати вважають необхідним надати відповідне звання Гуляєву за виняткову хоробрість, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі. А перейменувати саме вулицю Східну вирішили, бо там знаходиться меморіал 28 бригаді, командиров якої був Гуляєв.

Попередньо (в проєкті рішення) була пропозиція назвати вулицю Мічуріна іменем Віталія Гуляєва.

До того ж, голова селищної ради Людмила Прокопечко дала доручення керуючій справами Тетяні Замковенко викласти на сайті Доброславської селищної ради біографічну довідку та заслуги перед Україною Віталія Гуляєва для того, щоб населення Доброславської громади могло ознайомитись.

Віталій Гуляєв

Вона попросила присутніх підтримати поранених, які перебувають в Доброславській лікарні та не забувати перераховувати, по можливості, кошти Збройним Силам України.

До того ж вона розповіла, що наразі необхідно розмістити на території Доброславської громади ще 200 переселенців (відповідно до листа районної адміністрації), а для цього потрібно підготувати відповідні приміщення та нагадала, що на території громади вже проживають більше 300 переселенців.

На Одещині це не перша ініціатива перейменувати вулиці на честь комбрига. Так, депутати Куяльницької сільської ради Подільського району підтримали ідею назвати вулицю в селі на честь Гуляєва.

Низка народних депутатів висловила ініціативу назвати в його честь вулицю в Одесі. Нардепи наполягають, що військовий гідний такого, бо з 2014 року брав участь у боях з російськими військовими та з незаконними збройними формуваннями "днр" та "лнр".

Очолив 28 ОМБр Гуляєв у вересні 2021 року, до цього він обіймав посаду начальника штабу 28-ї бригади

Загинув офіцер 23 липня 2022 року.

Поділитися