10 лютого 2022 р. 12:39

У чотирьох громадах Одеської області з’являться молодіжні центри

У чотирьох громадах Одеської області з’являться молодіжні центри

Чотири територіальні громади на Одещині – Саратська селищна, Чорноморська міська, Усатівська сільська і Подільська міська – у найближчі роки планують відкрити сучасні молодіжні центри, створені за підтримки програми  USAID «Мріємо та діємо».

У рамках конкурсу «МолодьТуТ: створи громаду молодіжних перспектив», що відбувся наприкінці 2021 року за участю понад сотні громад з дев’яти областей України, від Одеської області відбір пройшли Чорноморська і Подільська міські та Усатівська сільська громади. Крім того, у рамках першого етапу цього конкурсу, наприкінці 2020 року, відбір успішно пройшла Саратська селищна громада, яка вже реалізує заходи для молоді у рамках участі в програмі та оголосила тендер на проведення ремонтних робіт у майбутньому молодіжному центрі.

Громади, які перемогли у конкурсі, долучаються до когорти 26 громад, учасниць проєкту «МолодьТуТ», мета якого полягає у створенні сприятливого середовища для розвитку, навчання та самореалізації молоді в громадах. Такі центри будуть сталими, безпечними та інклюзивними просторами, де надаватимуть якісні послуги для молоді.

У центрах молодь зможе дізнатися більше про економічні можливості, підприємництво та підготуватись до  старту та розвитку кар'єри; брати участь у навчанні та бути залученою до громадянської активності; впроваджувати ініціативи в громаді, що сприяють співпраці та діалогу, вчитися медіаграмотності та розвивати навички кібергігієни; брати участь в БУР-таборах.

Так, упродовж першого року роботи Саратська громада в рамках програми «Мріємо та діємо» прийняла перший в Україні лабіринт медіаграмотності (18-19 грудня 2021 року), а медіадрайверки громади організували 16 навчальних заходів для понад 200 учасників і учасниць. Крім того, для жителів громади провели «Кінотеатр під відкритим небом», а школярі долучилися до всеукраїнських ініціатив з громадянської освіти і всеукраїнського тижня медіаграмотності.

Нагадаємо, у рамках «Програми ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України» Кодимська, Окнянська, Арцизька, Тарутинська, Старокозацька, Вилківська та Розділянська громади Одеської області підписали Меморандуми про співпрацю з німецькою компанією-виконавцем Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), що спрямовані на розробку стратегій на забезпечення якісних та доступних послуг навіть у кризовий час.

Поділитися