25 квітня 2022 р. 17:41

У Чорному морі виявили кораблі рф з майже 60 крилатими ракетами - Міноборони

У Чорному морі виявили кораблі рф з майже 60 крилатими ракетами - Міноборони

За даними української розвідки, росія зосередила у Чорному морі вісім носіїв крилатих ракет типу "Калібр", сумарний залп яких становить 58 ракет.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, росія продовжує зосереджувати корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів. Таким чином, ворог продовжує ізолювати район бойових дій, проводить розвідку і надає вогневу підтримку своїм військам на приморському напрямку.

«Зазначу, що, за даними нашої розвідки, зараз у Чорному морі знаходяться вісім носіїв крилатих ракет морського базування типу Калібр. Їхній сумарний ракетний залп зараз становить 58 ракет», — зазначив Мотузяник.

Також, за його словами, для пусків крилатих ракет, крім кораблів, ворог використовує стратегічні бомбардувальники Ту-95/160. У Бєлгородській області росії помічено зосередження додаткових підрозділів, призначених для нарощування угруповання військ у східній операційній зоні.

Російські окупанти намагаються посилити повітряну розвідку на Одещині та продовжують вести обстріл інших областей із акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, у порту Чорноморська виявили російський танкер, який видавали за замбійський.

Раніше повідомлялося, що росія застосовує як мінімум чотири підводні човни для здійснення атак ракетами типу "Калібр" по цілях на території України.

А також, що росія розмістила в Чорному морі два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр", сумарний ракетний залп яких може становити до 16 ракет.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися