11 лютого 2022 р. 09:48

Труханов розпорядився інвентаризувати бомбосховища в Одесі

Труханов розпорядився інвентаризувати бомбосховища в Одесі

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився провести повномасштабну інвентаризацію захисних споруд, у тому числі об'єктів подвійного призначення всіх форм власності.

Про це йшлося під час розширеної наради з питань безпеки та цивільного захисту населення.

Також серед пріоритетних питань – перевірка діючої системи та розробка альтернативних способів оповіщення населення, удосконалення методів взаємодії та відпрацювання алгоритму дій у нестандартній ситуації в закладах освіти та з іншими суб'єктами господарювання.

Зазначимо, що кількість бомбосховищ в Одесі, як зазначали в мерії, наразі сягає 353 сховищ, ще є близько 800 споруд подвійного призначення і це другий показник серед великих міст країни.

Також зазначалося, що переоснащення кожного бомбосховища Одеси коштуватиме від 600 тисяч до 1,5 мільйона гривень, тож одеська мерія вже звернулася до міжнародних партнерів з проханням сприяти у модернізації об'єктів цивільного захисту та приведенні їх до стандартів НАТО. 

На нараді 21 січня Одеський міський голова Геннадій Труханов повідомив про плани звернутися до Ради національної безпеки та оборони України з питанням про можливість переобладнання систем життєзабезпечення у бомбосховищах міста оскільки термін їхньої придатності давно минув.

ВІДЕО: Одеська міська рада

Поділитися