08 лютого 2022 р. 20:01

Заробітна плата Труханова у 2021 році була однією з найнижчих серед мерів обласних центрів

Заробітна плата Труханова у 2021 році була однією з найнижчих серед мерів обласних центрів

Найбільше серед усіх міських голів обласних центрів у 2021 році заробив вже колишній мер Запоріжжя Володимир Буряк, а найскромнішими виявились Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, Одеський міський голова Геннадій Труханов та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Про це повідомила громадська організація "Антикорупційний штаб", яка оприлюднила рейтинг заробітних плат мерів обласних центрів. 

Для порівняння колишній мер Запоріжжя заробив за рік 1 мільйон 523 тисячі гривень, а Геннадій Труханов заробив за рік 277,9 тисяч гривень. 

На другому місці за рівнем зарплати опинився Тернопільський міський голова Сергій Надал: за 12 місяців минулого року йому нарахували 1 мільйон 354 тисячі гривень зарплатні. 

Третю позицію обіймає Луцький міський голова Ігор Поліщук: за рік у нього нарахованої зарплати 1 мільйон 137 тисяч гривень. 

Саме ці троє міських голів офіційно отримали понад мільйон гривень у вигляді нарахованої зарплати. 

У міських голів Херсона, Одеси, Житомира та Києва премій у 2021 році не було жодного разу. Найвищі премії отримали міські голови Запоріжжя (Володимир Буряк знову став лідером), Луцька та Рівного відповідно. Тернопільський мер, який посів друге місце за рівнем зарплати, за преміями ж четвертий. 

Нагадаємо, кілька років поспіль міський голова Одеси Геннадій Труханов посідав останню сходинку у ТОП заробітних плат мерів міст обласного підпорядкування. Так було минулого року за підсумками 2018-го, на останній сходинці він був і у попередньому році, і зараз. За 2019 рік Геннадій Труханов заробив 224 тис. 864 грн. Порівняно з попереднім роком його річна зарплата збільшилася на 60 тис. 703 грн. 

Поділитися