12 вересня 2022 р. 22:02

Третє зафрахтоване ООН судно завантажується агропродукцією для Африки в Чорноморську

Фото: Міністезрство інфраструктури

(Фото: Міністезрство інфраструктури)

Балкер Ikaria Angel, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, прибув до порту "Чорноморськ" під завантаження 30 тисячами тонн пшениці. 

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

Після завантаження продовольство буде відправлено до Ефіопії, частина населення якої, згідно з висновками ООН, знаходиться на межі продовольчої катастрофи.

"Ми розуміємо глобальну продовольчу відповідальність України перед світом, особливо перед тими країнами Африки та Азії, що знаходяться в стані гуманітарної катастрофи. Для нас максимально швидкий та ефективний процес приймання, завантаження та відправлення цих суден є беззаперечним пріоритетом", - прокоментував Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

З початку реалізації Ініціативи вже відправлено два судна, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою. На їх борту понад 60 тис. тонн української пшениці для жителів Ємену та Ефіопії. Нашими партнерами з ВПП буде додатково закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту в країни, що потерпають від нестачі продовольства. 

Це вже третє судно зафрахтоване ООН. Друге вийшло з Одещини 30 серпня. Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту Південний 14 серпня. Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тисячами тонн зерна. Караван з дев'яти суден, із загальним завантаженням у 163,8 тис. тонн агропродукції, вийшов 12 вересня з портів Одеси, Чорноморська та Южного в рамках "зернової ініціативи". 

Поділитися