27 жовтня 2022 р. 19:35

Світло в Одеській області вимикатимуть за новим графіком

Світло в Одеській області вимикатимуть за новим графіком

Компанія "ДТЕК Одеські електромережі" наразі розробляє новий графік відключення електроенергії абонентам в Одеській області та обговорює його із Одеською обласною військовою адміністрацією.

Про це повідомив Генеральний директор "ДТЕК Одеські електромережі" Дмитро Григор‘єв.

Він зазначив, що електроенергетика України останніми тижнями зазнала значних руйнувань через постійні атаки російських військ. Через це з 25 жовтня в Україні та в Одеській області зокрема, впровадили графіки відімкнення абонентів. 

"Ми розміщали на нашому сайті попередньо графік для того, щоб клієнти розуміли, за якою схемою вимикатиметься електроенергія, а коли графіки почали застосовуватись, ми розмістили графік, де були вказані вулиці та номери будинків, але цей графік виявився не зовсім зручним та недосконалим", - зазначив він.

Денис Григор'єв зазначив, що вочевидь застосовувати графіки вимкнення електроенергії доведеться до весни, тож наразі треба розробити подобові графіки.

"Ми всім говорили, що треба зменшити навантаження на електромережі й вказували час з 6:00 до 11:00 та з 17:00 по 23:00, але зрозуміли, що цього недостатньо. Тому зараз працюємо над графіком, які будуть вже цілодобові, але з чітким розписом для людей. Ми розуміємо, що треба виправити багато помилок щодо прив'язки клієнтів до джерел електропостачання", - зазначив він.

Зазначимо, що ввечері 26 жовтня в "ДТЕК Одеські електромережі" повідомили, що вимкнення електроенергії скасоване, але зранку 27 жовтня повідомили про впровадження вимкнення. Аналогічна ситуація сталася зранку 26 жовтня, коли компанія "ДТЕК Одеські електромережі" повідомила, що національна енергетична компанія "Укренерго" з 8:00 ранку 26 жовтня відновила стабілізаційні графіки відключень в Одеській області, скасовані ввечері 25 жовтня. 

25 жовтня впродовж дня ситуація із вимкненням електроенергії змінювались тричі.

Спочатку ДТЕК Одеські електромережі повідомила, що графік потенційних почергових відключень, згідно з яким почергові відключення споживачів відбуваються на чотири години, в Одеській області не застосовуватиметься. Але світло вимикатимуть.

Потім, що графік все ж буде той, що планувався й за ним вимкнули світло в населених пунктах. 

Ввечері у компанії повідомили, що стабілізаційні відключення в регіоні скасовані. 

22 жовтня о 07:00 окупанти здійснили масований ракетний обстріл території України.

В зонах відповідальності повітряних командувань "Південь", "Центр" та "Захід" Повітряних Сил авіацією, зенітними ракетними підрозділами та мобільно-вогневими групами знищено вісімнадцять крилатих ракет ворога.

Ракетами атаковано об’єкти критичної інфраструктури в різних областях держави. Зокрема в Одеській області, за даними Служби зв’язків з громадськістю ПК "Південь", був уражений один такий об'єкт.

Поділитися