26 серпня 2022 р. 12:35

Суворовська райадміністрація в Одесі встановила "нічиї" дитячі майданчики, - аудитори

Суворовська райадміністрація в Одесі встановила "нічиї" дитячі майданчики, - аудитори

Фахівці Південного офісу Держаудитслужби завершили перевірку 18 закупівель, які провела Суворовська районна адміністрація Одеської міської ради у 2020–2021 роках, інформацію про проведення яких розміщено на вебпорталі ProZorro.

Як повідомили у пресцентрі Держаудитслужби, аудиторів цікавили закупівлі, що відбувалося в межах виконання міських цільових програм благоустрою на 2018–2021 роки та розвитку житлового господарства на 2017–2021 роки.

Зокрема вони зосередилися на тому, що на виконання цих програм Суворовська райадміністрація витратила 16,1 мільйонів гривень, зокрема понад 12,6 мільйонів витратили на капітальний ремонт та благоустрій спортивних і дитячих майданчиків.

"Перевіркою встановлено, що хоча назва предмету закупівлі «капітальний ремонт об’єктів благоустрою», - фактично здійснювалося влаштування нових дитячих спортивно-гральних майданчиків. Установлені дитячі майданчики на балансі райадміністрації не обліковуються, інвентарні картки не створені, на баланс іншим комунальним підприємствам не передані, паспортів на зазначені майданчики та документів про обстеження технічного стану конструктивних елементів немає. На запитання, чому спортивні та дитячі майданчики не оприбутковані, в райадміністрації відповіли, що це не входить до їх компетенції, а належить до повноважень Департаменту з благоустрою міста та міськвиконкому", - зазначається в повідомленні Держаудитслужби.

Також аудитори знайшли новенький спортивно-тренувальний комплекс по вулиці Капітана Кузнецова, 92, 93. 

"Комплекс робіт щодо капітального ремонту облаштування спортивно-тренувального комплексу в районі житлових будинків виконаний на суму 1,4 млн грн. Однак документів стосовно того, хто його облаштував та за які кошти, немає, що створює ризик повторної оплати за рахунок місцевого бюджету робіт, які вже фактично виконані невідомими людьми, в разі, наприклад, проведення закупівлі та укладення договору на закупівлю саме цих вже виконаних робіт", - зазначають аудитори.

У липні фахівці Південного офісу Держаудитслужби завершили перевірку дотримання законодавства у сфері публічних закупівель при проведенні Захарівською селищною радою Роздільнянського району Одеської області відкритих торгів з послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету за період з 1 січня 2021 року по 31 травня 2022 року.

Захарівській селищній раді аудитори надіслали вимогу щодо усунення виявлених порушень та склали два протоколи про адміністративне правопорушення на головного бухгалтера.

Матеріали перевірки закупівлі передали до Одеської обласної прокуратури.

У листопаді 2021 року під час засідання постійної комісії з питань освіти, спорту та взаємодії з громадськими організаціями Одеської міської ради журналісти дізналися про проблеми приналежності спортивних об'єктів, розташованих в місті.

Поділитися