09 лютого 2022 р. 10:27

Суддю з Одеської області зробили членкинею товариства рибалок, щоб вивести з процесу

Суддю з Одеської області зробили членкинею товариства рибалок, щоб вивести з процесу

Суддя Південно-Західного апеляційного господарського суду Людмила Поліщук поскаржилася у Вищу раду правосуддя на спробу  громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-аматорів» вивести її з процесу, штучно створивши їй конфлікт інтересів.

Про це повідомили у пресслужбі Вищої ради правосуддя. 

Суддя стверджує, що вона є головуючим суддею у справі за позовом до громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-аматорів» про визнання протиправним та скасування рішення статутного органу громадської організації.

Напередодні засідання з розгляду апеляційної скарги, призначеного на 7 лютого, від виконувача обов'язків директора «Водно-моторного спортивно-оздоровчого товариства рибалок-аматорів» до суду надійшла заява про відведення судді Людмили Поліщук.

В обґрунтуванні заяви про відведення йшлося, що, згідно з наявним наказом, з 2020 року Людмила Поліщук є членом зазначеного товариства і навіть має у користуванні місце на причалі № 114 «Бугово».

Проте Людмила Поліщук все заперечує.

Суддя зазначила, що копія наказу, надісланого до суду, є нічим іншим, як підробкою. Такі дії учасника процесу колегія суддів розцінила як втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Крім того, суддя Людмила Поліщук подала ще й заяву про скоєння злочинів, передбачених ст. 358 (підроблення документів), ст. 190 (шахрайство) та ст. 376 (втручання у діяльність судових органів) КК.

Нагадаємо, суддя Господарського суду Одеської області Тетяна Д’яченко повідомила про подання до суду та до Вищої ради правосуддя нібито від імені товариства-позивача у справі заяв із неправдивими відомостями про вчинення нею та іншими суддями злочину. 

У листопаді Вища рада правосуддя розглянула клопотання першого заступника Генерального прокурора Романа Говди про тимчасове відсторонення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її. Суддя стверджує, що директор ТОВ "Берег ЛТД" збирає інформацію, яка має обмежений доступ про суддю та її близьких, і фактично вніс недостовірні дані щодо уповноваженої особи - неповнолітньої дочки судді.

Приморський районний суд Одеси звернувся до Вищої ради правосуддя, до президента Володимира Зеленського, до генпрокурорки Ірини Венедиктової та Ради суддів із заявою про тиск на суддів у зв'язку з рішенням про позбавлення волі одеського громадського активіста Сергія Стерненка.

Поділитися