24 жовтня 2022 р. 21:50

Суд взяв президента заводу "Мотор Січ" під варту

Суд взяв президента заводу "Мотор Січ" під варту

Шевченківський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу для президента акціонерного товариства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва у вигляді тримання під вартою.

За даними Служби безпеки України, протягом наступних 60 днів він не зможе вийти зі слідчого ізолятора.

Крім президента "Мотор Січі" аналогічний запобіжний захід обраний для керівника одного із департаментів цього підприємства, якого також затримала СБУ.

Нагадаємо, що обом фігурантам повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 111-2 (пособництво державі агресору).

Раніше СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента "Мотор Січі", які підтверджують його співробітництво з ворогом.

Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від «партії регіонів», продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили голові Національного банку України Кирилу Шевченку про підозру у співучасті в розкраданні коштів державного банку.

Також суд визнав колишнього депутата Одеської обласної ради Вадима Савенка винним у створенні та участі в терористичній групі та засудив його на 15 років ув'язнення.

Раніше суд визнав мешканця Одеської області винним в участі у терористичній організації й призначив йому покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

А також судді Приморського районного суд Одеси визнали винним російського агента на прізвисько "Професор" у державній зраді та засудили його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурорами Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду засуджено одесита за створення терористичної групи та організацію придбання бойових припасів. 

Мешканця Ізмаїла Одеської області засудили до 14 років позбавлення волі за участь у терористичній організації.

У вересні суд в Одесі засудив уродженця Одеської області до 15 років ув'язнення за участь у терористичній організації та державну зраду з конфіскацією майна. 

Поділитися