12 червня 2022 р. 10:12

Суд повернув Міноборони понад 2 тисячі гектарів землі з комунальної власності

Суд повернув Міноборони понад 2 тисячі гектарів землі з комунальної власності

Господарський суд Одеської області задовільнив вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею понад 2,4 тисячі гектарів незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Суд також скасував рішення державного реєстратора про реєстрацію права комунальної власності територіальної громади на вищевказані ділянки та витребувано їх на користь держави в особі Міністерства оборони України.

Встановлено, що 28 травня 2021 року селищна рада ухвалила рішення, на підставі якого незаконно вивела із державної власності та перевела у комунальну власність серед інших також вищевказані земельні ділянки, розміщені в межах загальновійськового полігону.

У подальшому, на підставі цього ж рішення, упродовж червня 2021 року, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відповідні відомості, а також надано земельні ділянки в оренду приватному підприємству.

Зазначимо, що орієнтовна вартість повернутих земельних ділянок площею понад 2,4 тис. га становить 8,2 млн гривень.

Земля є частиною загальновійськового полігону та належала до травневого рішення селищної ради Міністерству оборони.

Раніше Господарський суд за позовом Одеської обласної прокуратури відкрив провадження у справі щодо оскарження розпоряджень Павлівської сільради Болградського району про державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки площею 1 тисяча 38 гектарів вартістю 142 мільйони гривень.

Вищий антикорупційний суд 30 травня відмовився закрити резонансне кримінальне провадження щодо заволодіння чиновниками Одеської міської ради у змові з місцевими бізнесменами 131 мільйонами гривень із бюджету Одеси у 2016 році.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні скарги адвоката Альони Попової - колишньої помічниці міського голови Одеси Геннадія Труханова та "правої руки" бізнесмена Владіміра Галантеріка

Поділитися