28 вересня 2022 р. 10:43

Суд оштрафував солдата за невиконання наказу на 136 тисяч замість ув'язнення

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області визнав винним військовослужбовця у непокорі та призначив йому покарання у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 8 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 136 тисяч гривень.

Як зазначається у вироку суду, уродженець села Виноградівка Болградського району проходив службу на посаді хіміка відділення радіаційного хімічного біологічного захисту та 2 липня 2022 року відмовився виконувати наказ командира.

Під час шикування та вечірньої перевірки підрозділу, після доведення головним сержантом наказу про заступання особового складу з 9:00 годин 3 липня у добовий наряд по патрулюванню гарнізону відкрито відмовився виконати цей наказ та не заступив на чергування.

Суд врахував, що обвинувачений є не судимою особою, а також, що він розкаявся у скоєному та сприяв розкриттю злочину, та дійшов до переконання про можливість призначення обвинуваченому покарання у вигляді штрафу на користь держави. 

Зазначимо, що в іншому разі солдату загрожувало б позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. Але суд скористався статтею 69 Кримінального кодексу України, яка надає можливість призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом.

Зазначимо, суддя Малиновского суду Одеси Олександр Гарський, що призначає підсудним покарання у вигляді читання книг, планує призначати обвинуваченим, у яких проблеми із читанням, перегляд фільмів. Для цього вже відібрав американські кінострічки 40-50 років XX століття.

Прокурорами Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду довели провину одесита у створенні терористичної групи та організацію придбання бойових припасів. 

Приморський районний суд Одеси визнав громадянина російської федерації винним у замаху на вбивство та викрадення людини, а також готування до терористичного акту. 

Мешканця Ізмаїла Одеської області засудили до 14 років позбавлення волі за участь у терористичній організації.

Поділитися