27 січня 2022 р. 10:21

Суд дозволив слідчому оглянути будівництво компанії колишнього віцемера

Суд дозволив слідчому оглянути будівництво компанії колишнього віцемера

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання слідчого та надав дозвіл на проведення огляду об`єкту будівництва та земельної ділянки загальною площею 0,439 га, що розташована на вулиці Рєпіна, 1-Б.

Як зазначається в ухвалі суду, досудовим розслідуванням встановлено, що управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради 11 лютого 2019 року видало ТОВ «СТ КЕПІТАЛ» дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва житлового будинку з об`єктами обслуговуючої інфраструктури за адресою: м. Одеса, вул. Рєпіна, діл. 1-Б.

За результатами опрацювання проєктної документації, яка слугувала підставою для видачі дозволу на виконання будівельних робіт, установлено, що рішення Управління ДАБК ОМР щодо видачі зазначеного дозволу є незаконним.

Вбачається, що проєктна документація, подана ТОВ «СТ КЕПІТАЛ» для отримання дозволу на виконання будівельних робіт з будівництва житлового будинку з об`єктами обслуговуючої інфраструктури за адресою: м. Одеса, вул. Рєпіна, діл. 1-Б, не відповідає вихідним даним на проєктування, містобудівній документації на місцевому рівні та державним будівельним нормам, а відтак не може вважатися розробленою та затвердженою у встановленому законом порядку.

З огляду на те, що об`єкт будівництва зводиться без належно затвердженого проєкту та з істотними порушеннями будівельних норм і правил, останній є об`єктом самочинного будівництва.

Між тим вказаний будинок знаходиться на завершальній стадії будівництва.

Зазначимо, що ТОВ «СТ КЕПІТАЛ» зареєстровано у 2018 році і її кінцевим бенефіціаром є В'ячеслав Шандрик, який був заступником Одеського міського голови.

Нагадаємо, раніше Господарський суд Одеської області задовільнив заяву громадської організації "Волонтерський рух «Спільна мета»" та заборонив товариству з обмеженою відповідальністю "КРЕДО І КО", або ще комусь здійснювати будь-які будівельні роботи на земельній ділянці за адресою Фонтанська дорога, 151А.

Управління капітального будівництва Одеської міської ради планує розірвати угоду із товариством з обмеженою відповідальністю "ЛІНККОР", яке мало робити ремонт у школі №56, що розташована за адресою: м. Одеса, вул. Тіниста, 1.

У грудні минулого року П'ятий апеляційний адміністративний суд задовільнив скаргу Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який у серпні став на бік будівельної компанії, що зводить житловий комплекс на Глушко, 17а.

Між тим Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради про скасування містобудівних умов та обмежень для проєктування торгівельного центру на вулиці Дерибасівській.

Поділитися