13 липня 2022 р. 15:56

Столичний суд віддав у керування державі чотири готелі в Одесі

ФОТО: Ілюстративне

(ФОТО: Ілюстративне)

Печерський суд Києва оприлюднив чотири ухвали щодо передання готелів в Одесі у керування Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як зазначається в ухвалах суду, йдеться про готелі: "Одеса", "Моцарт", "Центральний" та "Аркадія".

За даними слідства, на території Одеської області невстановленими досудовим розслідуванням особами здійснюється діяльність, метою якої є організація протиправних механізмів, спрямованих на незаконне виведення коштів з території України, фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а також легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Зокрема, відповідно до матеріалів, наданих Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції, на території Одещини функціонують чотири готелі, власниками яких є суб`єкти господарської діяльності, зареєстровані в Україні, проте бенефіціарними власниками яких є громадяни російської федерації.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що вказані готелі передано в іпотеку двом російським суб`єктам господарювання, бенефіціарними власниками яких є ті ж особи, що є власниками українських підприємств - власників готелів. Наявність такої схеми не виключає можливість здійснення постійних платежів на користь підприємств російської федерації і подальше фінансування збройної агресії проти України.

Через збройну агресію рф проти України Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не доступний, але користуючись сервісом YouControl можна дізнатися, що в усіх чотирьох випадках кінцевим бенефіціарним власником є Ліна Аківісон - донька бізнесмена з росії Ігоря Аківісона.

Йдеться про: "Готельний комплекс "Аркадія", виробничо-комерційної фірми "Вікторія" (готель "Моцарт"), ТОВ "П.А.Л.А.Д.А." (готель "Одеса"), ТОВ "Крол" та ТОВ «Одеський готель "Центральний"» 

Поділитися