03 січня 2022 р. 15:11

Національний природній парк "Куяльницький" мають створити впродовж шести місяців

Національний природній парк "Куяльницький" мають створити впродовж шести місяців

Кабінет Міністрів має забезпечити затвердження у шестимісячний строк положення про новостворені парки та внести зміни до положень про вказані природоохоронні об’єкти, межі яких були розширені.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента. 

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав укази, якими передбачено створення національних природних парків "Пуща Радзівіла", "Куяльницький" і "Холодний Яр".

Зокрема, згідно з указом на території Березівського та Одеського районів Одеської області створюється національний природний парк "Куяльницький". До його території включається 10,8 тис. га земель державної та комунальної власності.

А також до території ботанічного заказника загальнодержавного значення "Староманзирський" – 99 га земель державної власності на території Болградського району Одеської області.

Уряд також повинен до 2024 року вирішити питання щодо надання земель.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 28 липня 2021 року ухвалив рішення про створення цього нацпарку.

У грудні 2019 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект "Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення"

Зазначимо також, що у разі схвалення цієї ініціативи "Куяльницький" стане вже третім в Одеському регіоні Національним природним парком поруч з "Тузловськими ліманами" та "Ніжньодністровским". Загалом на території Одеської області налічується більш ніж 100 природних комплексів й об'єктів, що мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну й іншу цінність. 

Поділитися