14 жовтня 2022 р. 10:00

Справу провідників через кордон з Болградського району скерували в суд

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України та вимагання.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Йдеться про мешканців Болградського району, які за даними слідства, налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон. Вони доставляли чоловіків до використовуваної одним із спільників будівлі рибного розплідника в одному із сіл на Болградщині, у безпосередній близькості до кордону з Молдовою.

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

Потім, дочекавшись зручного моменту, для незаконного перетину, ділки у пішому порядку проводили призовників через кордон поза пунктами пропуску. Вартість таких послуг оцінювали від 4 тисяч до 6 тисяч доларів США з одного військовозобов’язаного.

Обвинувачені були затримані співробітниками служби безпеки при черговій спробі переправити до Молдови двох чоловіків призовного віку.

Слідчі зазначили, що один з військовозобов’язаних відмовився незаконно перетинати держкордон у запропонований спільниками спосіб та висловив бажання покинути будівлю рибного розплідника. Побоюючись подальшого викриття їх протиправного "бізнесу", ділки почали вимагати кошти та погрожувати незаконним позбавленням волі, насильством та вбивством, у разі відмови чоловіком незаконно перетнути кордон.

З початком повномасштабної агресії російської федерації прикордонники та правоохоронці стали частіше виявляти порушників кордону та тих, хто за гроші проводить порушників. 

У вересні прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників транснаціональної організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. 

Також тоді одеські поліцейські затримали організаторів "трансферу" військовозобов'язаних через кордон України до Молдови, які оцінювали свої послуги у 4 тисячі доларів США.

А нещодавно, співробітники Управління міграційної поліції Одеської області затримали уродженця сусідньої країни, який намагався переправити через кордон чотирьох чоловіків призовного віку в обхід пункту пропуску.

Поділитися