18 серпня 2022 р. 16:28

Справу бійця тероборони, якого обвинувачують у торгівлі "гуманітаркою", скерували в суд

Справу бійця тероборони, якого обвинувачують у торгівлі "гуманітаркою", скерували в суд

Одеські правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця з територіальної оборони, якого обвинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги.

Як повідомляють у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, у травні правоохоронці встановили, що 39-річний військовослужбовець впродовж трьох місяців безоплатно отримував зі складів волонтерських центрів для потреб армії дрони, квадрокоптери, складові бронежилетів, наколінники, каремати, медичне та інше приладдя, однак до військових формувань гуманітарний вантаж не довозив, а збував.

У такий спосіб правопорушник заробив на гуманітарці понад 700 тисяч гривень. 

Йому оголосили підозру в незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв та безоплатної допомоги в особливо великому розмірі під час воєнного стану.

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зазначимо, що раніше правоохоронці Одеської області в ході проведення спільних заходів, спрямованих на боротьбу з нелегальною міграцією, затримали двох жителів села Козацьке віком 36-ти та 39-ти років. 

Також правоохоронці затримали жительку Одеси, яка у тренажерних залах підшукувала чоловіків, що ухиляються від мобілізації, та пропонувала їм допомогу у виїзді до сусідньої країни. 

А ще затримали 37-річного одесита, який організував незаконний перетин кордону України військовозобов’язаними. Фігурант підшукував чоловіків, які всупереч воєнного стану хотіли втекти з країни, і за грошову винагороду гарантував їм безперешкодний виїзд до сусідньої держави.  

Співробітники Служби безпеки України на Одещині заблокували канал нелегальної міграції чоловіків призовного віку через державний кордон до Європейського Союзу. "Клієнтами" були переважно військовозобов’язані морських спеціальностей, які мали намір уникнути мобілізації в період воєнного стану. 

Поділитися