19 листопада 2022 р. 09:47

Сьогодні планові відключення електрики діятимуть в усіх регіонах України

Фото: kartinkin.net

(Фото: kartinkin.net)

Сьогодні, 19 листопада, в Україні застосуються лише стабілізаційні відключення електроенергії.

Про це повідомляє Укренерго.

Відключення світла були вночі з 00:00 до 02:00, а також триватимуть з 8:00 до 24:00 в усіх регіонах. Водночас аварійних обмежень не прогнозують.

В компанії підкреслюють, що обмеження споживання – це наслідки ракетних атак російської армії на енергосистему України. Цього тижня це вже була шоста.

"Пошкоджень багато, вони складні. Ремонтні бригади працюють цілодобово і без вихідних над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло українцям", - йдеться в повідомленні.

Укренерго не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання. 

Жителі Одеської області, як і зазвичай, можуть шукати свій будинок у графіку відключень, який розміщений на сайті ДТЕК Одеські електромережі.

Загалом графік передбачає попередні розподілення споживачів на три групи. Відповідно до днів тижня будуть змінюватися часові проміжки. Для кожної з груп ці проміжки часу вимкнень не повинні перевищувати чотирьох годин. 

Якщо за вашою адресою час не визначається, можливо відключення у вашому будинку не буде відбуватися. Однак є вірогідність помилки - в таких випадках можна надати запит до call-центру. Відповіді чекати не треба, раз на тиждень фахівці компанії вноситимуть необхідні правки та виправлятимуть помилки.

Якщо в будинку створено ОСББ і розрахунок ведеться від юридичної особи, то цієї адреси в графіку не буде, він ще розробляється.

Вчора в регіоні ще тривали екстрені відключення електроенергії. У разі таких вимкнень графіки аварійних відключень не діють.

17 листопада генеральний директор компанії ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв повідомив, що ситуація зі станом енергетичних систем України, через атаки російської армії, критична, а в Одеській області зокрема без електропостачання залишаються 70% жителів. 

Поділитися